Det var en fest for store og små, da årets skolepokalvindere skulle findes på Randers Stadion. Mere end 2500 lagde vejen forbi for at se de fire skolehold kæmpe om guldmedaljerne. I 2025 spiller finalisterne om pokalen samme sted.

Det har DBU, DBU Jylland og Randers Kommune netop givet hinanden hånden på i et nyt velfærdssamarbejde.

Samarbejdet sikrer ikke kun indbyggerne mere fodbold på kommunens stadions.

De næste år får kommunens klubber en invitation til et samarbejde, hvor de kan sparre og udvikle med hinanden.

”Vi er glade for at få Randers Kommune med i samarbejdet. Det er en kommune med en stolt fodboldtradition, men hvor der stadig er potentiale til mere. I samarbejde med kommunen, DBU Jylland og klubberne vil vi blandt andet arbejde for at styrke og udvikle frivilligheden. De frivilliges arbejde er undværligt, og de gør hver dag en stor forskel for mange mennesker ude i fodboldklubberne,” siger formand i DBU, Jesper Møller.  

Samarbejdet styrkes

Netop de frivillige har længe haft et stort fokus i Randers Kommune. Det arbejde skal nu kombineres i den nye aftale, hvor kommunens populære skolefodboldlinje og fodboldklubberne sammen skal gøre det lettere og sjovere at være frivillig.

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, ser en stor værdi i samarbejdet:

”Jeg er rigtig glad for, at vi har indgået denne aftale. Den skal få endnu flere børn og unge til at have det sjovt og bevæge sig med en fodbold. Samtidig betyder aftalen at foreningerne kan få hjælp til deres udvikling og der vil blive skabt nye initiativer til gavn for både frivillige, foreninger og fodboldspillere på alle niveauer,” siger borgmester Torben Hansen.

Aftalen løber frem til d. 31.09.2026.