Danmarks kvindelandshold stod fredag aften australsk tid overfor europamestrene fra England.

Danskerne trak sig sejrrigt ud af den første kamp i gruppespillet med en 1-0-sejr over Kina, mens englænderne i deres første VM-kamp  gik fra banen med en 1-0 sejr over Haiti.

De to hold gik på banen i lyden fra de 40.439 tilskuere på Sydney Football Stadium, og selv om de engelske fans fyldte godt op på de udsolgte tribuner, var der rød-hvide farver at spore iblandt.

De engelske fans fik også som de første noget at juble over, da Englands Lauren James efter blot seks minutters spil bankede bolden i nettet til 1-0.

Generelt var det de engelske europamestre, der havde mest at byde på i den første del af kampen, og danskerne kom først for alvor op på Englands banehalvdel efter 20 minutters spil.

Rikke Marie Madsen stod for den første danske afslutning efter 23 minutter, da hun efter en fantastisk førstegangsberøring sendte bolden snært forbi det engelske mål.

Jannie Thomsen havde få minutter efter muligheden for en friløber, men godt engelsk forsvarsspil satte en stopper for danskerens løb, og den efterfølgende chance blev aldrig svær for Mary Earps i det engelske mål.

Kort tid efter var danskerne dog farlige igen, da Karen Holmgaard brød det engelske angreb og spillede Pernille Harder til en dansk chance, der desværre endte i handskerne på Earps.

Gode danske minutter førte desværre ikke til en scoring, og første halvleg sluttede 1-0 til englænderne.

Danmark fortsatte de gode takter efter pausen og udfordrede England med flere, gode angreb – dog uden at det førte til store chancer. I den modsatte ende leverede England primært på omstillinger.

Efter en tæt første halvdel af de sidste 45 minutter valgte landstræner Lars Søndergaard at udnytte den første af sine udskiftninger, da Josefine Hasbo forlod banen til fordel for Amalie Vangsgaard

Vangsgaard gjorde det onde ved Kina, da hun blev indskiftet i slutfasen af Kina-kampen og blev matchvinder. Mod England var angriberen ved at gentage kunststykket, da hun steg til vejrs og headede bolden på stolpen. Få centimeter adskilte Danmark fra en udligning og 1-1.

Tættere kom det danske mandskab ikke, og derfor tog England en sejr på 1-0.

Danmark spiller sidste kamp i VM’s gruppe D tirsdag kl. 13.00, hvor Haiti er modstanderen.