Nu skal Billund Kommune ikke længere kun være kendt for lufthavnen, legoklodser og lange vandrutschebaner. For med en ny velfærdsalliance med DBU og DBU Jylland skal fodbold i endnu højere grad gøre en forskel for kommunens borgere og særligt de yngste skal nyde godt af mere fodbold.

Som ’Børnenes Hovedstad’ vil børnene i Billund Kommune i endnu højere grad få fodbold og fællesskab at mærke i dagligdagen. Målet med aftalen er at få flere børn til at bevæge sig og gå til fodbold og på den måde få flere dygtige, sundere og gladere børn. Det skal ske via særlige events i skoler, SFO’er, daginstitutioner og foreninger, mens landskampe og landsholdssamlinger for særligt de yngre landshold kan være et samlingspunkt.

Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank, glæder sig over aftalen:

”Der er et perfekt match mellem vores og DBU’s børnesyn, hvor vi begge deler visionen om at udvikle børns livskompetencer gennem leg, nysgerrighed og fællesskab. Med aftalen kan vi hjælpe skoler og foreninger med at danne samarbejder og eksperimentere med sjove og legende aktiviteter til glæde for både børnene, skoler og foreninger.”

Fodbold i børnehøjde

’Bedre Børneliv’ er en del af DBU’s nye strategi. Målet er at skabe verdens bedste rammer for de yngste, hvor omtrent 135.000 børn i alderen 0-12 år allerede er medlem af en fodboldklub. Som en del af velfærdsalliancen med Billund Kommune vil DBU derfor gerne gøre en forskel for kommunens fodboldklubber. Her vil DBU hjælpe klubberne i arbejdet med at skabe de bedste rammer for børnefodbolden med børnene i centrum. Det gælder både de klubber, der allerede er i fuld gang med børnestrategien og dem, der har brug for en ekstra håndsrækning. Det fortæller formand i DBU, Jesper Møller:

”Vi ønsker at skabe verdens bedste børnefodbold til glæde for alle børn men også for dansk fodbold. Med aftalen med Billund Kommune bliver det nu muligt at få endnu flere fodboldklubber til at blive såkaldt ’DBU Børneklub’, hvor målet er at få endnu flere sundere og gladere børn gennem leg, glæde og begejstring for spillet,” udtaler Jesper Møller.

Velfærdsalliancen med Billund Kommune løber frem til sommeren 2027.