Når EM 2025 løber af stablen, kan den rød-hvide folkefest igen blive en realitet, hvis Norden vinder værtskabet for slutrunden. Et EM i Norden vil blive det største UEFA Women’s EURO i turneringens historie med over 800.000 billetter til salg.

Nu viser flere af de største fodboldspillere i Norden deres støtte til EM-buddet:

”En slutrunde i Norden vil være en fodboldfest, hvor vi kan inspirere endnu flere piger til at spille fodbold og tage kvindefodbolden til det næste niveau. Det vil være kæmpestort at spille EM på hjemmebane,” siger Pernille Harder, anfører for Danmarks kvindelandshold, og fortsætter:

”Jeg tror på, at de nordiske lande som værter kan skabe det hidtil bedste EM, hvor alle er velkomne.”

Sommeren 2021 blev en uforglemmelig fodboldfest i Danmark med Herrelandsholdet som frontfigur efter et fantastisk EM på hjemmebane. Fodboldfesten kan ramme de danske gader og stadions igen, hvis EM-slutrunden kommer til Norden i 2025:

”EM 2025 i Norden vil blive en turnering fyldt med glæde og begejstring, hvor alle er velkomne til at fejre fodboldens fællesskab,” siger Kasper Schmeichel fra Danmarks herrelandshold.

Pernille Harder, Kasper Schmeichel, Magdalena Eriksson, Victor Lindelöf, Ingrid Engen og flere andre nordiske fodboldprofiler viser deres opbakning til et EM i Norden i videoen herunder.

Danmark, Finland, Norge og Sverige afleverede det nordiske bud på værtskabet for slutrunden den 12. oktober 2022. De fire hovedstæder København, Stockholm, Oslo og Helsinki udgør sammen med Odense, Göteborg, Trondheim og Tampere værtsbyerne. Frankrig, Polen og Schweiz har også budt på EM 2025.

UEFA ExCo beslutter den 4. april 2023, hvem der løber med værtskabet for EM 2025.

Disse spillere støtter EM-buddet i videoen

Pernille Harder, Chelsea FC og Danmark
Kasper Schmeichel, OGC Nice og Danmark
Natalia Kuikka, Portland Thorns og Finland
Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen og Finland
Ingrid Engen, FC Barcelona og Norge
Alexander Sørloth, Real Sociedad og Norge
Magdalena Eriksson, Chelsea FC og Sverige
Victor Lindelöf, Manchester United og Sverige