Danmark tog onsdag aften hul på forberedelserne til sommerens VM i Australien og New Zealand, da de rød-hvide fodboldkvinder mødte Frankrig i Danmarks første kamp i den vigtige træningsturnering, Tournoi de France.

Nicoline Sørensen gjorde comeback på landsholdet efter knap halvandet års skadesforløb, mens Simone Boye bar anførerbindet i Pernille Harders skadesfravær.

Et propfyldt Stade Francis Le Basser i Laval med 7.409 tilskuere på lægterne var vidne til en hæsblæsende start med et offensivt fransk mandskab, der lagde et tungt pres på Danmark fra start.

Kvindelandsholdet fik dog afværget det indledende stormvejr og spillede sig fint ind i kampen mod EM-semifinalisterne. Hjemmeholdet var mest på bolden, men Danmark bed også fra sig med nogle gode angreb og omstillinger.

Efter en halv time tog Frankrig dog føringen. En dårlig clearing fra en ellers meget spillende Janni Thomsen endte for fødderne af Charlotte Bilbault, der fra knap 25 meter bragede bolden fladt i kassen uden chance for Kathrine Larsen i det danske mål.

Værternes 1-0-føring holdt til pausen.

Anden halvleg var også en relativt jævnbyrdig affære, men Frankrig stod for de eneste større chancer. Halvlegens største chance tilfaldt en fransk angriber, der efter et flot angreb ramte indersiden af stolpen, men bolden sneg sig lige præcis ikke ind over stregen.

Danmark forsøgte at lægge et lille pres til sidst i jagt på udligningen, men en dansk scoring udeblev. Frankrig vandt derfor 1-0.