Motionsfodbold, fokus på unge ledige og udvikling af fodboldklubber. De sidste tre år har Mariagerfjord Kommune, DBU og DBU Jylland arbejdet tæt sammen for at gøre en forskel for kommunens indbyggere gennem velfærdsalliancen.

Nu er de tre partere nået til enighed om at fortsætte velfærdsalliancen frem til 2026.  

I den nye aftale er det især børnene, der bliver midtpunktet. Fodbold for kommunens mindste skal udvikles, og målet er, at otte klubber i kommunen bliver en såkaldt DBU-børneklub.

”Det er dejligt, at vi nu forlænger og udvider velfærdsalliancen med DBU. Fodbolden skaber sunde sociale fællesskaber, som styrker sammenhængskraften og løfter folkesundheden i vores lokalsamfund. Derfor er jeg særligt glad for, at vi nu løfter børnefodbolden, så endnu flere små vil opleve glæden ved boldspillet på grønsværen allerede fra barnsben,” siger Mogens Jespersen, borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Stor opbakning

Den gamle aftale bød på flere ungdomslandskampe, og opbakningen fra lokalområdet var imponerende stor. Til en af kampene var mere end 1500 tilskuere mødt op for at heppe på de rød-hvide.

Opbakningen til fodbolden imponerer næstformand i DBU, Bent Clausen:

”Vi har oplevet en fantastisk opbakning i Mariagerfjord Kommune, som deler vores ambition om at udvikle stærke foreninger til gavn for børn og voksne. Vi har oplevet stor støtte til vores landshold, men også de nye tilbud, der gennem aftalen er blevet udviklet i kommunen. Vi ønsker at skabe verdens bedste børnefodbold, og vi glæder os over, at vi fortsætter samarbejdet, så vi sammen kan skabe gode, trygge og inspirerende rammer for børnene. Det kan kun lade sig gøre ved de fantastiske frivillige i fodboldklubberne, som der skal lyde en stor tak til,” siger Bent Clausen.

I den kommende tid kan borgerne i Mariagerfjord Kommune igen finde klaphatten frem. Udover børnefodbolden giver aftalen plads til mere landsholdsfodbold med to ungdomslandskampe frem mod 2026.