Cyperns fodboldforbund og DBU har lavet en udvekslingsaftale, der betyder, at der i et par kampe hver sæson vil være dommere fra Cypern, som kommer til Danmark og skal dømme opgør i 3F Superligaen.

På samme måde vil der være danske dommere, som rejser til Cypern for at dømme kampe i den bedste cypriotiske liga.

Den første kamp er i weekenden, hvor en cypriotisk dommertrio og et VAR-team skal dømme kampen i 3F Superligaen mellem AC Horsens og Viborg FF. 4. dommeren i kampen bliver en dansk dommer.

”Vi er rigtig glade for, at vi har fået lavet denne her samarbejdsaftale med det cypriotiske fodboldforbund, der ikke blot kan give danske dommere en afgørende international erfaring, men også fremme vores internationale samarbejde på tværs af forbund,” siger DBU’s formand Jesper Møller.

Samtidig skal danske dommere også i aktion i Cypern i weekenden. Her bliver hoveddommer Morten Krogh, mens Jesper Dahl og Steffen Bramsen skal være linjedommere. Mads-Kristoffer Kristoffersen skal være i VAR-rummet.

De skal dømme en kamp i den bedste cypriotiske række på lørdag den 25. februar.

”Det er meget vigtigt for udviklingen af vores internationale topdommere, at de kan håndtere kampe med sydeuropæisk kultur og mentalitet, som er væsentlig anderledes end den nordiske. Desuden er det vigtigt, at de kampe vi er tilset, er såkaldte højrisiko-kampe, som lige nu kun dømmes af udenlandske topdommere primært fra Portugal, Kroatien og Danmark. Det vil afgjort forøge vores kompetencer og styrke præstationerne i Superligaen,” siger formanden for DBU’s dommerudvalg, Michael Johansen.

Det er første gang nogensinde, at der bliver udvekslet dommere på Superliga-niveau. Det er tidligere gjort med de nordiske lande i 1. division.

Kampen med de cypriotiske dommere vil blive håndteret som en international kamp i UEFA-regi, hvor dommerne ankommer dagen før kampen og rejser dagen efter.