I december 2022 vedtog FIFA et nyt agentcirkulære, der blandt andet betød begrænsninger i størrelsen på agenthonorar og begrænset adgang til dobbeltrepræsentation. I september i år valgte DBU at følge FIFA’s nye agentcirkulære (Læs mere her)

Reglerne trådte i kraft 1. oktober 2023. FIFA's nye agentregler har både før og efter implementeringsdatoen medført en række retssager i blandt andet Tyskland, England, Italien og Spanien. EU-Domstolen er også blevet anmodet om at vurdere FIFA's agentregler i forhold til EU-retten.

Det har medført, at flere lande såsom England, Tyskland, Spanien og Italien har helt eller delvist suspenderet implementeringen af FFAR. For at undgå konkurrenceforvridning har DBU’s bestyrelse derfor besluttet at suspendere følgende paragraffer i DBU's agentcirkulære nr. 125:

  • §§ 7.3 og 8.2 vedrørende direkte betaling fra klienten (client payment rule)
  • §§ 8.5, 8.6 og 8.7 vedrørende kravet om kvartalsvis betaling.
  • § 8.15 vedrørende reglerne for honorarloft (service fee caps)

Ovenstående suspenderede elementer svarer til de elementer, der i Tyskland er blevet nedlagt forbud mod at implementere på baggrund af verserende sag ved EU-domstolen, bortset fra reglerne om dobbeltrepræsentation.

Beslutningen om at suspendere udvalgte dele af FIFA’s nye agentregler er i dag blevet meldt ud til de relevante parter i dansk fodbold og er gældende fra dags dato.