DBU, DBU Jylland og Aalborg Kommune indgik i 2016 en velfærdsalliance. Den er i dag blevet forlænget i Aalborg, hvor formand for DBU, Jesper Møller, formand for DBU Jylland, Bent Clausen, borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen, og rådmand Jes Lunde var til stede.

”Det er fantastisk, at vi i samarbejde med Aalborg Kommune, DBU Jylland og fodboldklubberne kan fortsætte med at få piger og drenge ind i fodboldens fællesskab. Det er vigtigt, at vi fastholder de unge mennesker i foreningslivet, og at vi aktiverer borgerne med fodbolden i centrum. Vi har en ambition om at skabe verdens bedste børnefodbold, højne ligestillingen i klubberne og styrke frivilligheden. Her er et samarbejde mellem kommune, fodboldklub og de engagerede frivillige helt fundamentalt. Jeg glæder mig til at følge udviklingen de kommende år,” siger DBU’s formand, Jesper Møller.  

Aftalen løber fra 2024 til 2028 og omfatter konkrete indsatser og events, herunder initiativer indenfor sundhed, frivillighed, børnefodbold og ungdomslandskampe. Samarbejdet skal også bidrage til at tiltrække nationale og evt. internationale events. 

’Messi med måde’

En af indsatserne, der har været i gang siden 2016 i Aalborg Kommune, er ’Messi med Måde’. Her mødes en flok mænd mellem 45-75 år hver onsdag til fodboldtræning og røverhistorier i 3. halvleg hos fodboldklubben Aalborg Freja. De har det tilfælles, at de alle har haft helbredsmæssige kriser på tæt hold.

”Idræts- og foreningslivet er en vigtig del af Aalborgs DNA, og sammen med DBU står vi stærkere i forhold til at skabe nye, udviklende og spændende tiltag indenfor fodbold, foreningsliv og frivillighed. Siden vi indledte samarbejdet, har vi bl.a. igangsat fodbold for mænd, der er opererede for prostatakræft. Vi har også iværksat træningssamarbejde med fem klubber omkring teenagepiger, da vi særligt i den målgruppe tidligere har oplevet stort frafald. Vores gode erfaringer danner grundlag for, at Aalborg Kommune rigtig gerne vil fortsætte velfærdsalliancen med DBU,” siger borgmester Lasse Frimand Jensen.

Aftalen omkring Velfærdsalliancen indeholder også værtskabet for et nordisk topmøde i Aalborg i august 2024. Derudover inkluderer den DBU's repræsentantskabsmøde og Fodboldens Kongres i 2026 samt minimum 2 ungdomslandskampe i Aalborg.