Danmarks sidste gruppespilskamp ved VM endte med en dansk sejr på 2-0 over Haiti. Dermed er Danmark videre fra gruppespillet for første gang ved et VM i 28 år. 

Danmark kom foran allerede efter fire minutter, men målet blev annulleret for offside. Pernille Harder eksekverede et straffespark efter 21 minutter til en 1-0-føring. I tillægstiden af 2. halvleg lukkede Sanne Troelsgaard kampen til resultatet 2-0.

I ottendedelsfinalen venter værtsnationen Australien. Den afgørende kamp skal afvikles på Stadium Australia foran et potentielt rekordstort publikum.

Værterne fra Australien åbnede turneringen på netop det stadion med knap 76.000 fans på lægterne. Hvis tribunerne forventeligt fyldes lige så godt op til ottendedelsfinalen, bliver det det største publikum til en kamp for Kvindelandsholdet siden 1999.

Dengang var det også en VM, der trak tilskuere til i en kamp mod USA i New Jersey. Den helt store tilskuerrekord for et dansk kvindelandshold står dog ikke til at blive slået, da det uofficielle VM i 1971 dengang trak 115.000 mennesker til, da Danmark mødte Mexico i finalen. Danmark vandt 3-0 på tre mål af den kun 15-årige Susanne Augustesen. Både Susanne Augustesen og hele 71-holdet er blevet optaget i Fodboldens Hall of Fame.

Denne historiske ottendedelsfinale for Kvindelandsholdet spilles i Sydney spilles mandag den 7. august klokken 12.30 dansk tid. De kommende to dage træner holdet i landsholdslejren i Perth, inden de rejser til Sydney på fredag.