Større udviklingspotentiale, bedre matching af talenter og bedre muligheder for de unge spillere er nogle af bevæggrundene for en ny turneringsstruktur for de unge pigetalenter. Det betyder, at den nuværende U18-rækker efter sommer vil blive afløst af to nye U19 DM-rækker.

Ifølge Anders Gerber, Talentudviklingschef for kvinder i DBU, er den nye struktur en del af en vigtig udvikling:

”De primære formål med den nye turneringsstruktur er at sikre bedre matching til de unge talenter og at optimere transitionen fra ungdom til senior. Jeg har en forventning om, at niveauet i kampene i U19 Ligaen og U19 Divisionen vil blive højere, hvilket vil være til gavn for de spillere, der efterfølgende skal spille seniorfodbold. Derudover håber jeg også, at U16 Ligaen og -Divisionen vil have stort fokus på den enkelte spillers udvikling,” siger Anders Gerber.

Den nye struktur betyder, at de otte bedst rangerede hold i licensrangeringen vil være at finde i U16 Ligaen, mens de otte næste vil spille i U16 Divisionen, hvorefter holdene kun vil spille mod modstandere i deres givne række. Den samme inddeling vil gøre sig gældende for U19.

Licensrangeringen for de næste to år er netop blevet uddelt, det kan du læse mere om HER.