Tirsdag blev der for første gang nogensinde trukket lod til UEFA Women’s Nations League. 

Danmark var med i bowlen og placeret i andet seedningslag i den stærkeste liga, LIGA A, da der skulle trækkes lod til efterårets kampe. Efter lodtrækningen står det klart, at Danmarks modstandere i Nations Leagues gruppe A3 bliver Tyskland, Island, og Wales.

Landsholdsanfører Pernille Harder ser frem til de spændende kampe, hvor der både er OL-billetter og bedre seedning til EM-kvalifikationen på spil:

”Vi glæder os til det nye Nations League, hvor vi skal spille mod Europas stærkeste landshold – og så er det samtidig kampe, hvor vi spiller for kvalifikation til OL og EM. Lodtrækningen er naturligvis svær, da vi er i den bedste liga, men det bliver spændende at møde gode nationer som Tyskland og Island. Vi kan ikke vente til at spille Nations League og mærke opbakningen fra de danske fans,” siger Pernille Harder

Vinder Danmarks sin gruppe, kvalificerer de sig til Nations League Finals i februar 2024, hvor der både spilles om to europæiske OL-pladser og selvfølgelig Nations League-trofæet.

Slutter Kvindelandsholdet i top 2 i gruppen, er holdet sikret at være i Liga A i EM-kvalifikationen og har dermed bedre chancer for at kvalificere sig til EM-slutrunden i Schweiz i 2025.

Kampprogrammet for Nations League-gruppespillet offentliggøres på DBU og Kvindelandsholdets kanaler, så snart det er fastlagt, hvilket forventes at være onsdag eftermiddag eller aften. De seks kampe spilles over tre landsholdsterminer fra september til starten af december.

Billetsalg åbner 4. maj
Billetsalget til de første Nations League-kampe for Kvindelandsholdet åbner allerede torsdag den 4. maj kl. 10.00 på billet.dbu.dk. Danmark spiller sine hjemmekampe på Viborg Stadion.

Du kan læse mere om billetsalget og holde dig opdateret på fordanmark.dk.