Det kan godt være at titlen er ny, men navnet er kendt i dansk fodbold. 

51-årige Henrik Clausen overtager således pr. 1. oktober 2022 rollen som DBU’s nye træneruddannelseschef med det overordnede ansvar for DBU’s træneruddannelser.

Den nye ansvarlige for DBU’s træneruddannelser kender dog allerede adressen på sin nye arbejdsplads, da han tidligere har været en del af de danske U-landshold som både cheftræner og assistenttræner, og samtidig har haft ansvaret for udviklingen og afviklingen af den øverste træneruddannelse, UEFA’s PRO-licens.

Så det er en erfaren trænerprofil med international erfaring, der overtager stolen efter Kenneth Heiner-Møller, der i sommer blev overordnet Talent- og udviklingschef: 

’At være chef for træneruddannelsen er en væsentlig post i dansk fodbold, både her og nu – men væsentligst også for fremtiden. Henrik har masser af erfaring med dansk og international fodbold og har i vores ansættelsesforløb budt ind med en klar og spændende analyse af, hvor træneruddannelsen skal flytte sig hen. Der er sat en del nye initiativer i søen over de seneste år, og Henrik har alle de kompetencer, der skal til, for at føre dem godt over målstregen og selv være med til at påvirke indholdet af en fremtidssikret træneruddannelse,” siger Kenneth Heiner-Møller.

Trænerudvikling har altid fyldt meget hos Henrik Clausen, der efter sine år i DBU tog en tur til udlandet som trænerudvikler i norske Haugesund, inden han indtog positionen som Head of Coaching i HB Køge. Og han ser frem til at sætte sig i træneruddannelsens maskinrum:

”Jeg synes, det er en rigtig spændende jobmulighed, som jeg både personligt og fagligt havde svært ved at sig nej til. Dansk træneruddannelse er et rigtig godt sted – og er en enormt afgørende del af fodboldens fortsatte udvikling. Jeg ser frem til at kunne være med til at sætte retningen og gøre en god uddannelse endnu bedre. I mine mange år i arbejdet med trænere ved jeg jo, hvordan trænerrollen har ændret sig markant med større krav og nye roller. Vores opgave er at sikre os, at de får bedst mulige afsæt til virkeligheden ude i klubberne,” siger Henrik Clausen.