DBU, DBU Jylland og Ringkøbing-Skjern Kommune satte i dag underskrift på, at de i de kommende fire år vil være samarbejdspartnere. Dermed forlænger de den velfærdsalliance, der allerede eksisterer mellem de tre partere.

Underskriften blev sat under en fællestræning for børn i kommunen, som U16-pigelandstræner Kristine Pedersen stod i spidsen for.

Det er ikke tilfældigt, at netop denne kulisse danner ramme for underskriftseancen. Der er de seneste år blevet arbejdet på at udvikle et godt fodboldmiljø for børnene i kommunen, og børnene er fortsat et af omdrejningspunkterne i den nye aftale. Især skal der arbejdes på at styrke pigefodbolden.

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, er glad for fortsat at have DBU og DBU Jylland ved sin side:

”Det glæder mig, at det gode samarbejde med DBU omkring Velfærdsalliancen fortsætter de kommende år. I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi ekstra fokus på værdien af fællesskaber, og her må jeg bare sige, at fodbold og fællesskab hænger uløseligt sammen. Når vi lægger glæden ved fodbold sammen med værdien af fællesskab og de sundhedsmæssige gevinster, så oplever vi for alvor, at fodbold er en del af noget større," siger Hans Østergaard.

Fokus på frivillige

Udover børnene sætter aftalen også en anden, men meget vigtig gruppe i fokus – nemlig de frivillige.
Klubberne skal udvikles, så de både kan tiltrække flere frivillige, men også skabe bedre forhold og et stærkere fællesskab for dem, der allerede bruger en stor del af deres fritid på fodboldbanen.

I DBU glæder man sig til at bidrage til den udvikling sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune. Det siger formand i DBU, Jesper Møller:

"I DBU vil vi samle og begejstre. Det vil vi gerne ved at invitere alle ind i vores fællesskaber og her spiller klubberne en kæmpe rolle. Jeg er derfor utrolig glad for at fortsætte samarbejdet med Ringkøbing-Skjern Kommune og fodboldklubberne, så vi i fællesskab kan understøtte fodboldens udvikling og samles omkring landskampe," siger han. 

Mere landsholdsfodbold

Aftalen mellem DBU, DBU Jylland og Ringkøbing-Skjern Kommune løber til og med 2026.

I den periode bliver der også mulighed for at se landsholdsfodbold i kommunen, da aftalen sikrer Ringkøbing-Skjern afviklingen af minimum tre u-landskampe.

Derudover er der også indtænkt sundhedsprojekter som blandt andet ’Gå-fodbold’.


Aftalens indhold:

  • Det gode pigefodboldmiljø
  • Børnefodbold
  • Sundhedsindsats med særligt fokus på motionsfodbold bl.a. Gå-fodbold
  • Klubudvikling med fokus på frivillighed
  • Uddannelse af frivillige
  • Minimum 3 u-landskampe

Aftaleperiode:  01.01.2022 – 31.12.2026

VFA Ringkøbing Skjern 2 Fællestræning for børnene i Ringkøbing-Skjern Kommune.