Søndag aften var en mindeværdig en af slagsen i dansk landsholdsfodbold. Herrelandsholdet slog de forsvarende verdensmestre Frankrig med 2-0 i et udsolgt Parken, men også før kampen var der velfortjent hyldest fra de danske fans til aktørerne på grønsværen.

Klapsalverne før kampen var rettet mod fodboldlegenderne Jørgen Olesen og Ulrik le Fevre, der blev optaget Fodboldens Hall of Fame og dermed træder ind i det fineste selskab i dansk fodbold. Steffen Olesen modtog prisen på vegne af sin afdøde far, Jørgen Olesen, mens 76-årige Ulrik le Fevre selv var i Parken for at modtage den store anerkendelse.

Jørgen Olesen spillede 341 kampe for AGF og er den måske største spiller nogensinde i klubbens historie.  Midtbanespilleren vandt i slutningen af 1950’erne og starten af 1960’erne i alt fire danske mesterskaber og fire pokaltitler med AGF.

Ulrik le Fevre var den første danske fodboldspiller nogensinde til at blive national mester i tre forskellige lande. To mesterskaber med Borussia Mönchengladbach, tre med Club Brügge og et med Vejle Boldklub blev det til for den teknisk begavede venstrekant i perioden 1970 til 1978.

Ud over den flotte klubkarriere spillede han 37 landskampe og scorede syv mål for Danmark.

Læs mere om de to nye medlemmer i Fodboldens Hall of Fame lige her.

Fakta om Jørgen Olesen

Født 21. januar 1924 i Aarhus • Død 13. juni 1999 i Viby J

Klubber: AGF

42 landskampe • 2 mål (1951-62)

Fakta om Ulrik le Fevre

Født 25. juni 1946 i Vejle

Klubber: Vejle Boldklub • VfL Borussia Mönchengladbach • Club Brugge KV

37 landskampe • 7 mål (1965-76)