Dobbelt dansk kort før pausen

Der var en forrygende stemning i Parken, hvor de 36.064 tilskuere skabte en fremragende kulisse for søndagens landskamp mod Frankrig.

De rødklædte danskere kom godt i gang med kampen og havde tidligt nogle halve chancer og et par hjørnespark – men kom ikke rigtig tæt på scoringer – og efter den gode danske start overtag Frankrig så kampen, og kom ligeledes til nogle halve chancer – som dog ikke for alvor truede Schmeichels mål.

Kampens første store chance kom efter 20 minutter, og det var Mæhle der kom til skud - men heldigvis gik bolden ikke ind, for det var nemlig et frækt og yderst nærgående forsøg på et selvmål. Bolden gik heldigvis ikke ind.

Generelt blev kampen spillet i et højt tempo, i perioder måske lidt for højt, for midtvejs i halvlegen var der en fem-minutters tid, hvor der var lige lovligt mange boldtab hos begge mandskaber.

I det 33. minut kom Danmark så foran 1-0. Damsgaard sendte et godt indlæg i feltet – og ind i feltet kom Dolberg til og styrede bolden i mål uden chance for Areola i det franske mål.

Den danske scoring fik franskmændene til at virke en smule rystede, og i de efterfølgende minutter var der nærmest dømt skydetelt mod det franske mål – og i et 39. minut øgede vi så til 2-0. Efter et hjørne blev bolden headet på tværs, og her fik Delaney lige præcis prikket bolden ud til Skov-Olsen der fra kanten af feltet bragede bolden ind til 2-0.

I halvlegens sidste minutter var Danmark flere gange tættere på 3-0 end Frankrig var på at reducere, men halvlegen endte 2-0 – og de danske spillere kunne derfor gå til pause til store klapsalver.

Schmeichel er en mur

Fra 2. halvlegs start havde franskmændene skiftet et par spillere – og de startede også ganske offensivt, og med lidt god vilje kan måske siges, at Griezmann var tæt på med et frispark efter 51 minutter.

Omkring timen var Skov Olsen meget tæt på 3-0, men Areola fik reddet – og minutter efter kom så et par danske udskiftninger. Dolberg og Damsgaard gik ud og ind kom i stedet Lindstrøm og Højlund, og de viste god fight og energi fra første boldberøring.

Midt i 2. haldleg var Frankrig tæt på en reducering da Mbappé pludselig var alene med Schmeichel - men den duel vandt vores keeper, og kort efter var Frankrig igen meget tæt på scoring, men på forunderlig vis gik bolden ikke ind.

Og de franske chancer fortsatte med at komme, først kom Mbappé til skud – men han blev simpelthen grebet ud af Schmeichel, og det samme skete så kort efter, da Griezmann kom til skud.

Efter 85 minutter var det så os, der var tæt på en scoring, da både Højlund og Braithwaite var ved at styre et hjørnespark i mål. Det blev mere eller mindre kampens sidste chance – og kort før tid blev det så afsløret, at Kasper Schmeichel ikke overraskende var kåret til kampens Man of the Match.

I gruppens anden kamp vandt Kroatien 3-1 over Østrig, og dermed ender de på gruppens 1. plads foran Danmark, og det er derfor kroaterne der skal til Nations Leagues ”Final-4” fra den 14. til 18. juni 2023.

Danmarks næste kamp er den 22. november ved VM 2022, hvor vi klokken 14 dansk tid møder Tunesien og dermed tager hul på VM-slutrunden.

Danmark-Frankrig 2-0 (2-0)

33’ 1-0 Kasper Dolberg

39’ 2-0 Andreas Skov Olsen

36.064 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel – Rasmus Nissen Kristensen (90’ Alexander Bah), Joachim Andersen, Andreas Christensen, Joakim Mæhle – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney (72’ Simon Kjær) – Andreas Skov Olsen (72’ Martin Braithwaite), Kasper Dolberg (60’ Rasmus Højlund), Mikkel Damsgaard (60’ Jesper Lindstrøm).

Ikke benyttede spillere:

Oliver Christensen, Frederik Rønnow, Victor Nelsson, Mathias Jensen, Philip Billing, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass.

Dommer:

István Kovács (ROU)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Frankrig

• Danmark ender på gruppens andenplads og misser dermed Nations League Finals i juni 2023. Til gengæld er Danmark sikret forsat at spille i den bedste række (Liga A) ved næste udgave af Nations League i 2024-25.
  • Med sejren har Danmark maksimumpoint mod Frankrig i kvalifikationskampe til betydende turneringer. Kvalifikationen til Nations League-slutspillet var nemlig den første fælles kvalifikationsturnering.
  • Kasper Dolberg scorede sit første mål for Danmark, og sit første i Nations League, siden EM-slutrunden sidste år. Han står nu noteret for 11 scoringer i 37 landskampe.
  • Tilskuertallet var det højeste til en landskamp i Parken i knap fem år. Der var lidt flere end 100 tilskuere mere til den målløse kamp mod Irland i november 2017.
  • Danmarks 22 seneste A-landskampe er endt med en sejr til en af siderne (15V-7T). Sidste uafgjorte A-landskamp for Danmark var kort inden EM-slutrunden sidste år; 1-1 mod Tyskland i Tirol (Østrig).