Kvindelandsholdet spillede torsdag aften sin sidste kamp i VM-kvalifikationen, da Montenegro kom forbi Viborg Stadion.

Med otte sejre i otte kampe før opgøret mod Montenegro havde Danmark allerede sikret sig VM-billeten i suveræn stil, men det forhindrede ikke de rød-hvide kvinder i at komme flyvende fra start.

Efter blot to minutter sendte Sofie Bredgaard et perfekt frispark ind i panden på Karen Holmgaard, der flot dirigerede bolden i kassen til en dansk 1-0-føring.

Danmark fortsatte presset og var blandt andet tæt på at fordoble måltotalen, da Sofie Bredgaard efter en god aktion sendte sit spark fra kanten af feltet på stolpen.

Hjemmeholdet skulle dog få sig lidt af et chok. En omstilling fra gæsterne endte med et fint indlæg bagerst i feltet, som Montenegros Jelena Vujadinovic pandede i nettet 1-1.

De rød-hvide kom sig dog straks over chokket. Et Pernille Harder-frispark blev blokeret med hånden inde i feltet. Straffespark til Danmark. Anfører Harder tog ansvar og sparkede bolden iskøligt i mål til en dansk pauseføring på 2-1.

Danmark startede anden halvleg endnu stærkere end i første halvleg. Under ét minut efter pausen sendte Stine Ballisager kuglen i kassen efter et hjørnespark, og kort efter fandt Signe Bruun også vej til netmaskerne. 4-1 til Danmark.

Herefter faldt kampen i intensitet. Gæsterne brugte alle lejligheder til at trække tempoet fuldstændig ud af kampen, men de danske fans skulle få en sidste scoring at juble over.

Indskiftede Josefine Hasbo tog et godt løb ind i feltet og fik sidste fod på et godt indlæg tæt under mål. Det var Hasbos første scoring for A-landsholdet.

Kampen endte 5-1 til Danmark, der dermed vinder sin VM-kvalifikationsgruppe med maksimumpoint i ni kampe. Næste sommer venter VM i Australien og New Zealand.

Der er lodtrækning til slutrunden den 22. oktober.