”Jeg vil gerne blive god til at score og drible, så jeg kan blive professionel fodboldspiller en dag.”

Ordene kommer fra Yusef Rasha på 10 år. Han er en af deltagere på årets Get2 Fodboldskoler, der tilbyder fodboldskoler for børn og unge, som bor i udsatte boligområder.

Cirka 80 børn er sammen med Yusef mødt op til årets Get2 Fodboldskole i Ishøj IF. Med frivillige trænere og ledere kan børnene se frem til nogle dage fyldt med fodbold og fællesskab.


Hårdt arbejde betaler sig

Det er ikke første gang, at klubben afholder Get2 Fodboldskole, og flere af deltagerne har været der før. Det gælder også Yusef, der som altid har glædet sig til årets fodboldskole. Ikke mindst fordi han kan mærke, hvordan de mange timer på fodboldbanen betaler sig:

”Jeg er allerede blevet meget bedre til at tæmme bolden og drible,” siger den unge spiller med et skævt smil.

Fodboldskole med vokseværk

Yusef og de andre børn fra Ishøj IF er langt fra alene om at bruge sommeren på en af Get2 Fodboldskolerne. 

Fodboldskolen har i år været endnu mere populær end tidligere. Helt præcist har 1.643 børn og unge været med på banen. Det er rekordhøjt.

Det er elleve år siden, at de første fem Get2 Fodboldskoler blev afholdt. Siden da er fodboldskolen kun vokset, og antallet er i dag oppe på 23 skoler.


Stor glæde over udviklingen

Get2 Fodboldskolernes popularitet og udvikling glæder DBU’s næstformand, Bent Clausen:

”Det er helt fantastisk, at vi igen ser, at opbakningen til DBU Get2 Fodboldskolerne er kæmpestor. Flere og flere børn og unge fra de udsatte boligområder melder sig til fodboldskolerne, hvor de bliver en del af fodboldens fællesskab. Engagerede frivillige, trænere og ledere får det til at lykkes, og det skylder vi dem en stor tak for,” siger Bent Clausen. 

Fakta om DBU Get2 Fodboldskole

  • DBU Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og Tryg Fonden.
  • DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder og udbydes desuden til en lavere pris end de almindelige fodboldskoler
  • DBU Get2 fodboldskolerne så dagens lys i 2011.