Kvindelandsholdet skulle tirsdag aften teste formen mod VM-værterne Australien, der lagde vejen forbi Viborg Stadion.

Landstræner Lars Søndergaard gav startdebut til Amalie Vangsgaard, mens Simone Boye var anfører med den normale kaptajn, Pernille Harder, på bænken fra kampens start.

Danmark fik en drømmestart på kampen. Et fladt, præcist indlæg fra Janni Thomsen i højresiden fandt vej til Karen Holmgaard inde i feltet, hvorfra midtbanespilleren flot dirigerede bolden i mål. 1-0  til Danmark.

De danske fodboldkvinder leverede gode første 45 minutter, hvor Sofie Bredgaard var tæt på sin første landsholds-scoring, af hendes afrettede afslutning ramte træværket. I modsatte ende noterede stjerne-angriberen Sam Kerr sig for Australiens bedste mulighed, da hun ukarakteristisk sparkede over mål i en helt fri position i feltet.

Det rød-hvide hjemmehold kom dog slet ikke lige så stærkt ud til anden halvleg. Australien satte sig mere og mere spillet, og det gav i den grad pote. På under 10 min scorede gæsterne tre gange, og så var det, der lignede en dansk sejr, pludselig vendt til et truende nederlag.

Danmark forsøgte at lægge pres på Australien i slutminutter, men danskerne fik aldrig tilspillet sig de store muligheder. Dermed sejrede VM-værterne 3-1 på Viborg Stadion.

Kvindelandsholdet skal i november spille to testkamp på udebane. Modstanderne og kamptidspunkter offentliggøres onsdag den 12. oktober kl. 16.00 på dbu.dk og Kvindelandsholdets sociale medier.