Lørdag blev der i Auckland, New Zealand trukket lod til kvinde-VM 2023 i Australien og New Zealand, der bliver det største verdensmesterskab i fodbold for kvinder nogensinde.

For første gang i 16 år var Danmark med i bowlen og placeret i tredje seedningslag. Efter lodtrækningen står det klart, at Danmarks modstandere i VM’s gruppe D bliver England, Kina samt enten Chile, Haiti eller Senegal, der spiller om VM-pladsen i Danmarks gruppe i slutningen af februar 2023.

Landstræner Lars Søndergaard vurderer lodtrækningen som spændende med fine chancer for at spille med om en plads i 1/8-delsfinalerne:

"Generelt er det en god lodtrækning. Niveauet og kvaliteten i kvindefodbolden har aldrig været højere, og til et VM er modstanden fra øverste hylde. Vi undgår at havne i en dynamit-pulje som til EM sidste år, og det er vi glade for, da det giver os fornuftige muligheder for avancement. Vi glæder os helt vildt til vores første VM-deltagelse i 16 år,” siger Lars Søndergaard.

Danmark spiller sin første kamp mod Kina den 22. juli i Perth.

Danmark kvalificerer sig til kvartfinalen, hvis de slutter som et af de to bedste hold i gruppen. Når Danmarks gruppekampe med præcise kamptidspunkter ligger fast, vil dette blive offentliggjort på dbu.dk og Kvindelandsholdets sociale medier.

VM-slutrunden afvikles fra den 20. juli til 20. august 2023

Billetsalg åbner 25. oktober
FIFA faciliterer billetsalget til VM 2023. 25. oktober åbner billetsalget for fans, der betaler med et VISA-kort. Fra 1. november kan billetter købes uanset typen af dit kreditkort.

Du kan læse mere om billetsalget og købe billetter lige her.

Hvis du har spørgsmål til billetsalget, kan du benytte FIFA’s FAQ lige her.