Den 18. september 2022 spillede Viborg FF og Brøndby IF 0-0 på Energi Viborg Arena i 10. spillerunde i 3F Superliga.

Fodboldens Disciplinærinstans er i besiddelse af videomateriale fra Viborg FF, der viser en særdeles voldsom og aggressiv adfærd fra nogle af Brøndby IF’s tilskuere mod kontrollører og politiet til kampen.

På denne baggrund har Fodboldens Disciplinærinstans behandlet en sag mod Brøndby IF. Instansen traf i august en beslutning om, at Brøndby IF ikke kan have fans til næste kamp i Parken, og i denne sag har instansen så skærpet sanktionen.

Brøndby IF bliver tildelt en bøde på 400.000 kroner og fratages retten til udebaneafsnit i de resterende udekampe i 2022. Dermed må klubben ikke have fans til de næste tre udekampe i 3F Superliga mod Randers FC (9. oktober 2022), AGF (23. oktober 2022) og Odense Boldklub (6. november 2022) samt udekampen den 19. oktober 2022 mod Aarhus Fremad i Sydbank Pokalen og en eventuel udekamp i 4. runde af pokalturneringen.

Fodboldens Disciplinærinstans har truffet sin afgørelse ud fra den konkrete sag i Viborg, der kommer i forlængelse af de uroligheder, som Brøndby-fans skabte til det seneste derby i Parken.

Kendelsen kan for så vidt angår bøden ankes til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

Læs kendelsen i sin helhed lige her.

Divisionsforeningen har torsdag meldt ud, at Brøndby-fans af sikkerhedsmæssige årsager til kommende udekampe skal identificere sig med et gyldigt ID, før at de kan komme ind på et udebaneafsnit.

Fodboldens Disciplinærinstans er en uafhængig instans, som afsiger kendelser. Hændelser vurderes af Fodboldens Disciplinærinstans uafhængigt af beslutninger om varetagelse af sikkerhed truffet af Divisionsforeningen.