Fællesskab og god motion. Det er to ting, der typisk kommer ud af at spille fodbold. Derfor udvider Vordingborg Kommune, DBU og DBU Sjælland nu aftalen, den såkaldte velfærdsalliance.

Ved en underskriftceremoni den 1. november gav Vordingborgs borgmester, Mikael Smed, og DBU Sjællands formand, Jakob Koed, hinanden håndslag på at fortsætte det gode samarbejde, der har kørt siden starten af 2021.


Børne- og pigefodbold på skemaet 

Den nye aftale skaber en lang række af sunde aktiviteter for kommunens indbyggere. 

Blandt aktiviteterne er motionsfodbold for bl.a. ældre, mens eFodbold skal bruges som en vej ind i klubberne for unge, der ikke er vant til at dyrke idræt.

Som noget nyt indeholder aftalen også en styrkelse af børnefodbolden. Alle kommunens fodboldklubber får mulighed for at blive ”DBU Børneklub”, hvilket skal hjælpe klubberne til at skabe de bedste fodboldmiljøer for børn.

Desuden vil projektet ”Get Movin’” sætte skub i udviklingen af pige- og kvindefodbolden. Det sker blandt andet gennem uddannelse af en ny generation af trænere og dommere og et samarbejde med skoler og SFO’er.


Stor opbakning 

Fra kommunens side er der stor opbakning til den nye aftale:

”Vi er glade og stolte over, at vi nu forlænger og udvider vores velfærdsalliance med DBU og DBU Sjælland. Velfærdsalliancen er med til at sikre gode rammer for udvikling af idrætten i Vordingborg Kommune, hvor vi arbejder for, at endnu flere borgere bliver fysisk aktive. Med velfærdsaftalen styrker vi børnefodbolden, herunder også pigeindsatsen, på tværs af hele vores kommune. Derudover betyder velfærdsalliancen, at vi fremover kan tilbyde endnu flere sunde fællesskaber – både for dem, der allerede er til fodbold, men også for de mange, der måske ikke lige umiddelbart er til boldspil”, siger Mikael Smed, der er borgmester i Vordingborg Kommune.

DBU Sjællands formand Jakob Koed er også begejstret for det fortsatte samarbejde:

“Forlængelsen af velfærdsalliancen med Vordingborg Kommune er en naturlig fortsættelse af det gode arbejde, der hidtil er gennemført sammen med fodboldklubberne i Vordingborg Kommune. Kammeratskab, spilleglæde og bevægelse styrker livskvaliteten, uanset om man er 2 år og går til blebold; om man er ung og ambitiøs fodboldspiller, eller om man er pensionist og spiller gå-fodbold. Glæden ved fodbold er livslang, og derfor er den her aftale så vigtig for borgerne i Vordingborg og de lokale klubber,” siger Jakob Koed.

Aftalen løber til og med 2027.