Med et mål om at sikre de trygge rammer for danske fodboldfans går DBU og Divisionsforeningen nu sammen om en ny pulje, der skal være med til at forbedre sikkerheden på stadion. Den nye pulje vil blive finansieret af en del af de bøder, de danske klubber modtager for blandt andet pyroteknik og andre forseelser.

Puljen vil i fremtiden være med til at støtte generelle sikkerhedstiltag hos klubberne såsom bedre videoovervågning og mere sikre indgangspartier, mens også samfundsfaglige tiltag vil blive tilgodeset.
Det kan blandt andet være at række ud til unge på kanten, gennem kommuner, der potentielt kan være den næste generation af ”risikotilskuere”.

Direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, mener, at det er de nødvendige skridt at tage:

”Vores ambition er selvfølgelig, at der helst ikke skal være nogen penge at dele ud, da det vil betyde, at der er færre overtrædelser. Allerede nu ligner det, at vi har en positiv udvikling, og jeg tror og håber, at det fortsætter. I de tilfælde, hvor det så bliver nødvendigt med bøder, så lyder det som en rigtig god idé at geninvestere midlerne i endnu bedre sikkerhed på stadion,” siger Claus Thomsen.

Også administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, mener, at det er den rigtige vej at gå:

”Vi skal altid sørge for at det er trygt at gå til fodbold, hvilket disse fremtidige initiativer skal være med til at fremme både sikkerhedsmæssige såvel som samfundsmæssige. Det skal puljen understøtte. ” fortæller Jakob Jensen.

Den nye pulje vil gælde fra den kommende sæson, hvor de praktiske forhold omkring ansøgningsproces, uddeling og andet også vil være på plads.