Målløs første halvleg
Danmarks anden kamp ved VM kom godt i gang og der var plads og ro til at opbygge danske spil i den første halvdel af første halvleg, hvor de franske spillere var noget afventende. Danmark får tidligt i kampen to gule kort, da ’AC’ og Cornelius fælder henholdsvis Mbappe og Giroud. Herefter skifter Frankrig gear og en periode med skydetelt følger mod det danske mål. Heldigvis uden succes.

I den anden ende kommer det danske hold tilbage i kampen og har et par gode indlæg fra baglinjerne. Desværre mangler lige det sidste held til at finde en medspiller. Christian Eriksen og Cornelius forsøger sig udefra i slutningen af halvlegen men de to hold går til pause med 0-0 på tavlen.

Frankrig vinder anden halvleg
Et kvarter inde i anden halvleg gik den ikke længere. Et flot kombinationspil mellem Mbappe og Hernandez ender med at Mbappe kan sende bolden mellem to danske forsvarsspillere og ind bag en sagesløs Kasper Schmeichel. Danmark kom dog hurtigt tilbage og allerede syv minutter senere lå bolden i det franske mål. Et hjørnespark sendes indover af Christian Eriksen. Det forlænges af Joachim Andersen inden Andreas ’AC’ Christensen kan sætte hovedet på til udligning til 1-1. Frankrig, der ellers havde overladt initiativ til Danmark efter 1-0-scoringen, har nu sat tempoet op igen og kæmper for en sejr.

Danmark er tæt på et føringsmål med ti minutter igen, da indskiftede Dolberg finder ligeledes indskiftede Braithewaite. Desværre rammer hans afslutning stolpen. Med kun fem minutter igen ligger bolden desværre i nette bag Kasper Schmeichel. Griezmann sender et indlæg ind i rummet mellem forsvarere og keeper og Mbappe kommer først på bolden og kan sende den i mål til 2-1. Danmark forsøger med et pres efter scoringen, men finder desværre ikke det der skal til for at komme til målgivende chancer.

Det ender derfor med et smalt nederlag til Frankrig, der nu er sikret avancement til næste runde. De danske spillere skal på onsdag møde Australien i en kamp, der skal vindes for at have muligheden for at følge med ind i næste runde.

Frankrig-Danmark 2-1 (0-0)
61’ 1-0 Kylian Mbappé
68’ 1-1 Andreas Christensen
86’ 2-1 Kylian Mbappé

42.860 tilskuere på Stadium 974, Doha.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Andreas Christensen, Victor Nelsson – Rasmus Nissen Kristensen (90’ Alexander Bah), Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Joakim Mæhle – Jesper Lindstrøm (85’ Christian Nørgaard), Andreas Cornelius (46’ Martin Braithwaite), Mikkel Damsgaard (73’ Kasper Dolberg).

Ikke benyttede spillere:
Oliver Christensen, Frederik Rønnow, Simon Kjær, Mathias Jensen, Andreas Skov Olsen, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass, Jonas Wind, Yussuf Poulsen, Robert Skov.

Dommer:
Szymon Marciniak (POL)

Statistiske vinkler efter Frankrig vs Danmark

• Den danske målscorer, Andreas Christensen, spillede sin A-landskamp nr. 60 for Danmark som den 41. spiller. Kampantallet er opnået på knap 7½ år efter debuten i juni 2015.
  • Danmark har fortsat muligheden for at spille sig videre til ottendedelsfinalerne. Det kræver dansk sejr over Australien på onsdag samt, at Tunesien ikke besejrer Frankrig.
  • Det var Danmarks fjerde kamp mod Frankrig ved en VM-slutrunde, hvilket er endt med to nederlag, en sejr og en uafgjort. Danmark er dog altid gået videre fra VM-gruppespillet, når Frankrig har været i Danmarks gruppe.