Tunesien bedst fra start i chancefattig 1. halvleg

Kampen mod Tunesien var den første ved dette VM, et VM der er det sjette med dansk deltagelse. Stemningen på ”Education City Stadium” var god – men det var ikke i dansk favør, da langt størstedelen af tilskuerne var fra Tunesien.

Efter de første 10 minutter – hvor tuneserne presse os meget – begyndte vi stille og roligt at komme mere ind i opgøret, dog uden på nogen måde at komme frem til nogle chancer.

Kampens første chance kom efter 12 minutter, da en tuneser kom til skud – det snittede Andreas Christensen og var utroligt tæt på at gå ind. Skuddet gik dog heldigvis lige forbi den venstre stolpe. Efter 20 minutter begyndte de danske chancer at komme, og stort set hver gang var det efter hjørnespark fra Eriksen.

Midt i 1. halvleg slog Tunesien kontra efter et dansk hjørne, og Jebali fra OB fik også sendt bolden i mål. Der var dog et flag i luften for offside, og den kendelse fastholdt VAR ganske korrekt.

Vi fortsatte med at forsøge at presse tuneserne – og de gjorde så det samme den anden vej, og alt i alt endte det med at være en meget tæt affære, og en kamp hvor der var meget langt mellem lange gode gennemspillede angreb.

Rent offensivt var det Skov Olsen og Eriksen der var de farligste hos danskerne, men det hos Tunesien var Jebali der var bedt offensivt. Kort før pausen slap han fri, men Schmeichel hev en fantomredning ud af ærmet – det lugtede dog af offside, men den fik VAR jo aldrig kigget på, da forsøget jo blev reddet.

Kort før pausen måtte en skadet Delaney lade sig udskifte med Mikkel Damsgaard.

Heller ingen scoringer i 2. halvleg

2. halvleg startede lidt som 1. halvleg, for det var Tuneserne der var mest på bolden – selvom vi dog hurtigere var lige ved at komme til en chance. Andreas Christen fik efter fem minutter af 2. halvleg vist sin fart, da han løb en farlig kontra op – og den løbetur skal han have tak for.

11 minutter inde i 2. halvleg fik Skov Olsen sendt bolden i mål, men flaget var i vejen – og der var ingen tvivl om, at han selv havde været offside i opspillet. Chancen gav dog Danmark blod på tanden og blot et par minutter senere sendte Damsgaard et godt indlæg ind til Dolberg – men han headede lige forbi mål.

Midt i anden halvleg blev Simon Kjær, Skov Olsen og Dolberg taget ud, ind kom i stedet for Mathias Jensen, Jesper Lindstrøm og Andreas Cornelius – og ved samme lejlighed overtog Eriksen anførerbindet.

Efter 69 minutter var Danmark utroligt tæt på, da Eriksen fyrede et flot langskud afsted – men den tunesiske keeper hev en flot redning ud af ærmet. Kort efter fik Danmark en endnu større chance, men ak, Cornelius fik ikke sendt bolden i mål – og den afbrænder vil Cornelius nok ærgre sig over i mange år.

Med et kvarter tilbage af kampen virkede det som om, at det var de danske spillere, der havde mest tilbage i tanken – og vi begyndte også at overtage mere og mere af spillet. Men overtaget førte desværre ikke til chancer – og uden chancer ingen mål. I de døende minutter var der et VAR-check for et muligt straffe til Danmark, men der blev kaldt ”intet straffe”, og derfor endte det uafgjort 0-0 i vores første kamp ved VM 2022.

Danmark-Tunesien 0-0 (0-0)
42.925tilskuere på Education City Stadium, Al-Rayyan.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Simon Kjær (65’ Mathias Jensen), Andreas Christensen – Rasmus Nissen Kristensen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (45’ Mikkel Damsgaard), Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen (65’ Jesper Lindstrøm), Kasper Dolberg (65’ Andreas Cornelius), Christian Eriksen.

Ikke benyttede spillere:
Oliver Christensen, Frederik Rønnow, Victor Nelsson, Martin Braithwaite, Christian Nørgaard, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass, Jonas Wind, Yussuf Poulsen, Robert Skov, Alexander Bah.

Dommer:
Cesar Arturo Ramos Palazuelos (MEX)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Tunesien

• Simon Kjær og Christian Eriksen fik begge spilletid ved deres tredje VM-slutrunde og tangerede dermed Martin Jørgensen, der hidtil var den eneste med spilletid ved tre forskellige VM.
  • Det var Danmarks sjette åbningskamp ved en VM-slutrunde. Efter fire sejre og et nederlag blev det for første gang uafgjort i Danmarks første kamp ved en VM-slutrunde.
  • Det var Danmarks tredje A-landskamp mod Tunesien. Efter sejre i ved OL 1960 samt forud for VM 2002 blev det denne gang blot til uafgjort.
  • Det var første gang siden 1-1 mod Tyskland i Tirol kort inden EM i 2021, at Danmark spillede uafgjort efter 22 kampe i træk med sejr eller uafgjort.
  • Kasper Schmeichel spillede sin 29. landskampe i træk.