Fælles udmelding fra forbundene i UEFA Working Group herunder DBU:

”FIFA har været meget tydelige i deres udmelding om sportslige konsekvenser for vores anførere, hvis de bærer anførerbindet på banen. Som fodboldforbund kan vi ikke sætte vores spillere i den situation, hvor de kan stå over for potentielle sportslige sanktioner – for eksempel gule kort – så vi har anbefalet vores anførere ikke at bære anførerbindet under VM-kampene.

Vi stod fast på at bære anførerbindet, og vi var forberedt på at betale de bøder, der under normale omstændigheder falder, hvis reglerne om spillerudstyr ikke overholdes. Men vi kan sætte vores spillere i den position, hvor de står overfor en potentiel advarsel eller bliver bedt om at forlade banen.

Vi er i sagens natur meget frustrerede over FIFA´s beslutning, som er uden fortilfælde. Tilbage i september 2022 skrev vi til FIFA og ytrede vores ønske om at bære anførerbindet, som støtter mangfoldighed i fodbold, og vi fik aldrig noget svar tilbage.

Vores spillere og trænerstab er skuffede – vi bakker op om mangfoldighed i fodbold og vi vil finde andre måder at støtte op om budskabet.”