I mandagens landskamp mod Østrig, spillede de danske landsholdsherrer i kvindernes trøje, det skete for at lykønske og hylde kvindelandsholdet frem mod den EM-slutrunde, der sparkes i gang til juli.

Hæsblæsende dansk start
Men inden de danske spillere kom i gang, var Østrig tæt på en scoring efter blot 17 sekunder – men det tog kun yderlige 41 sekunder, før det var Danmark og Skov Olsen der var tæt på at skabe en af de helt store chancer.

Og sådan forstsatte det det næste lange stykke tid. Vi pressede langt frem, og det betød at vi både kom til dybe afleveringer, indlæg og bolden frem midt i banen. Rasmus Kristen pressede godt frem offensivt, og vi så igen igen Mæhle og Skov Olsen aktive på kanterne og inden foran mål kæmpede Cornelius alt hvad han kunne – og så kom fx Mathias Jensen også frem til et fint skud, som dog blev reddet uden problemer af den østrigske keeper Heinz Lindner.

Efter 21 minutter fik Danmark prikket hul på bylden. VI fik brudt et østrigsk angreb, og det betød at Mæhle slp fri tæt på mållinjen – og her sendte han bolden ind til Jonas Wind, der stensikkert bragte foran 1-0. Ikke overraskende fik det – den allerede gode stemning i Parken – til at blive endnu bedre.

Efter føringsmålet fortsatte de dansk angreb med at komme, dog uden at vi blev vildt farlige. De østrigske gæster forsøgte alt hvad de kunne at komme tilbage i opgøret, men de løb gang på gang ind i en god dansk defensiv, og kom de til skud – så stod Schmeichel hvad han skulle.

Efter 37 minutter fik stemningen så yderlige et løft. Igen brød vi et østrigsk angreb, Jonas Wind spottede at Andreas Askov Olsen var ved at læbe fri, afleveringen sad lige hvor den skulle, og Skov Olsen svigtede ikke – og med en sikker venstrepote fordoblede han den danske føring.

Der blev skudt og skudt – men ikke scoret…

Fra 2. halvlegs start udskiftede Kasper Hjulmand to Andreas’er i form af Cornelius og Skov Olsen, ind kom Martin Braithwaite og Philip Billing, og blot fem minutter senere satte Mæhle sig pludselig ned – og så blev han udskiftet med Jens Stryger.

Rent changemæssigt skete der ikke det store i det første kvarter af 2. halvleg, og da der endelig kom en chance, så var det Østrig der fik den. De slog kontra, og selvom vi nok prøvede at begå frispark undervejs, så endte det med, at Sasa Kalajdzic kom til skud lidt uden for feltet, men heldigvis for os, sparkede han et stykke over mål.

Vi skulle hen til omkring det 70. minut, før der atter kom gang i de danske chancer – men desværre for os, så måtte Braithwaite se en østriger komme i vejen, netop som han skulle til at afslutte – mens Philip Billings skud falder i kategorien ”halvforkølede skud lige på keeperen”.

I de sidste 10 minutter af kampen fulgte så en lang række danske chancer. Højbjerg vær tæt på fra en spids vinkel, Jens Stryger vær tæt på at lave et mål magen til målet fra sidste uges landskamp mod Østrig, og Eriksen bragede et forsøg på stolpen. Men ind ville bolden ikke, og derfor endte kampen 2-0. Sejren kunne sagtens have været større, men en sejr er trods alt en sejre, og ni point i fire kampe er ikke helt tosset…

Efter aftenens kamp er stillingen i Danmarks gruppe den, at Danmark topper gruppen med ni point efter de første fire kampe. Kroatien er 2’er med syv point. Østrig ligger nummer tre med fire point, og sidst i gruppen er Frankrig med blot to point.

Danmarks sidste to kampe i gruppen er den 22. september ude mod Kroatien og den 25. september hjemme mod Frankrig.

Danmark-Østrig 2-0 (2-0)

21’ 1-0 Jonas Wind

37’ 2-0 Andreas Skov Olsen

35.230 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (3-4-3)

Kasper Schmeichel – Joachim Andersen (63’ Victor Nelsson), Andreas Christensen, Nicolai Boilesen – Rasmus Nissen Kristensen, Pierre Emile Højbjerg, Mathias Jensen (76’ Christian Eriksen), Joakim Mæhle (49’ Jens Stryger Larsen) – Andreas Skov Olsen (46’ Philip Billing), Andreas Cornelius (46’ Martin Braithwaite), Jonas Wind.

Ikke benyttede spillere:

Daniel Iversen, Peter Vindahl-Jensen, Jannik Vestergaard, Morten Hjulmand, Robert Skov, Mikkel Damsgaard, Daniel Wass.

Dommer:

Alejandro Hernández (ESP)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Østrig

• Det var Danmarks femte sejr i træk mod Østrig og den fjerde med Kasper Hjulmand som landstræner. Faktisk har Danmark vundet syv ud af de seneste otte A-landskampe mod Østrig.
  • Kasper Schmeichel spillede sin 84. A-landskamp for Danmark og passerede samtidig 7.500 spilleminutter i rødt og hvidt. Det har blot ni spillere præsteret tidligere med Peter Schmeichel som indehaver af flest spilleminutter.
  • Jonas Wind og Andreas Skov Olsen kom begge på måltavlen mod Østrig med deres første mål for Danmark i 2022. Dermed scorede de begge for tredje landskampssæson i træk.
  • For 20. gang i træk ender en dansk A-landskamp med en sejr til en af siderne; denne gang til Danmark. Det er dermed mere end et år siden, at Danmark sidst spillede uafgjort (efter forlænget spilletid).