Morsø Kommune vil fortsætte samarbejdet med DBU og DBU Jylland. Det har de netop sat deres underskrift på i en ny velfærdsalliance.

Underskriften blev sat samtidig med, at kommunen åbner for deres nye udendørsarena i Morsø Multipark. Den nye arena rummer blandt andet en opvisningsbane, hvor indbyggerne i Morsø Kommune fremover kan se deres lokale fodboldhold tørne ud.  

Ifølge borgmester i Morsø Kommune, Hans Ejner Bertelsen, der var til stede under åbningen, glæder man sig over at forlænge aftalen med DBU:

”Vi har kunnet mærke, hvordan rigtig mange har haft glæde af de tilbud, der er kommet ud af samarbejdet mellem Morsø Kommune og DBU.  Vi har fortsat et ønske om at kunne tilbyde vores borgere en aktiv og sund hverdag, og derfor ser vi frem til at fortsætte samarbejdet, så vi kan bygge videre på de gode indsatser,” siger Hans Ejner Bertelsen.

I DBU er der også stor tilfredshed med aftalen. Det siger Jesper Møller, formand for DBU.

”Vi har med stor glæde fulgt med i det gode arbejde, som Morsø Kommune har udført de sidste år. Derfor er vi også glade for at kunne fortsætte velfærdsalliance-samarbejdet og er meget glade for og ønsker tillykke med åbningen af Morsø Multipark. Jeg er sikker på, at vi sammen fortsat kan skabe klubudvikling og fodboldaktiviteter til glæde og gavn for områdets børn og voksne.”

Nye tilbud skal ramme bredt

Da Morsø Kommune og DBU i 2018 indgik deres første aftale, var det med et ønske om at få motion ind til fleres hverdag. Her var der særlig fokus på børnehaver, folkeskoler og SFO’er.  

Det arbejde vil man fortsætte med, samtidig med at der også kommer nye tilbud til.
På listen over nye indsatser i den nordjyske kommune er ’Gå-fodbold. Her må man, som navnet antyder, kun gå. Formålet er at skabe en sjov og social aktivitet, hvor alle kan være med uanset niveau og fysiske skavanker.

Aftalen mellem DBU, DBU Jylland og Morsø Kommune er forlænget til 2026.