Det er ellers ikke længe siden, at den 45-årige Lars Knudsen forlængede med DBU i rollen som landstræner for de danske U-drengelandshold.

”Jeg fik en mulighed for at få et spændende internationalt trænerjob, som jeg valgte at sige ja til. Jeg har været enormt glad for mit arbejde i DBU og forlængede i vinters min kontrakt af samme årsag. Jeg synes, at vi i Danmark har et fantastisk godt setup mellem DBU og klubberne, der kontinuerligt resulterer i en enorm talentfuld masse af spillere. Vi er i dag nået til et sted, hvor vores landshold er konkurrencedygtige mod de stærkeste nationer i Europa, og den udvikling er jeg stolt over at have været en del af,” siger Knudsen, hvis primære fokus i trænerstaben bliver på standardsituationer.

Hos DBU er der stor forståelse for Lars Knudsens valg.

’Nogle gange opstår der en mulighed, som er svær at sige nej til’, som Kenneth Heiner-Møller udtrykker det. 

DBU’s nye ansvarlige for talentudvikling, Kenneth Heiner-Møller, har selv været landstræner og teknisk direktør i Canada. Han er trods tabet af en kompetent træner derfor også stolt over, at DBU og dansk fodbold fortsat kan være katalysator for internationale trænerjobs, som flere danske trænere har landet inden for den senere tid.

”Lars fik muligheden for at tage til USA og være en del af fodboldens rivende udvikling derovre, hvor der også i disse år optimeres og investeres. I Lars får de en fantastisk kompetent træner, der har været en stor del af det stærke fundament, som dansk talentudvikling lige nu bygger på. Det er forståeligt, at en dansk træner vil forsøge sig i udlandet. Det er ikke noget, vi vil stå i vejen for, så jeg er glad for, at vi sammen fandt en løsning for det,” siger Kenneth Heiner-Møller, der som Talent- og udviklingschefchef nu skal finde en ny landstræner til de danske U-drengelandshold.

Lars Knudsen stopper pr. 1. juli og har sin første store opgave med det amerikanske landshold til september. USA er ligesom Danmark desuden kvalificeret til VM.