U21-landsholdet spillede tirsdag aften deres sidste gruppekamp i EM-kvalifikationen i Vejle. På dagen underskrev Vejle Kommune og DBU både en velfærdsalliance og en aftale om, U21-landsholdet får base i Vejle frem til 2024.  

For alle fodboldglade børn og voksne i kommunen er der flere gode nyheder.  Vejle Kommune har netop indgået en aftale om en velfærdsalliance, hvor de sammen med DBU og DBU Jylland vil arbejde sammen om at få boldspillet længere ud i kommunen. Det fortæller Dan Arnløv Jørgensen, der er formand for kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune.

”Vejle Kommune har en stolt fodboldtradition, og derfor er det en stor dag, når vi underskriver velfærdsalliancen sammen med DBU. Med velfærdsalliancen/den sætter vi fokus på en god udvikling af vores fodboldklubber. Vi styrker fællesskaberne, og vi får flere til at være aktive i foreningslivet,” siger Dan Arnløv Jørgensen.

Fokus på sundhed og fællesskab

Med udviklingen af fodboldklubberne følger også nye tilbud. Fremover kan kommunes fodboldspillere trække i støvlerne til motionsfodbold og fodboldfitness, hvor det helt store omdrejningspunkt er at styrke sundheden og fællesskabet. Derudover vil parterne øge fokus på parafodbold, så også spillere med et handicap kan finde deres plads på banen. Og det glæder Jesper Møller, der er formand i DBU:

”Fodbold-familien er heldigvis stor, men vi vil gerne have flere med i vores fællesskab. Vi ser derfor frem til at samarbejde med Vejle Kommune om både at få nye målgrupper til fodboldklubberne og flere fans på stadion. Vi glæder os over, at U21-landsholdet får base i en god fodbold-by, hvor de både kan få gode oplevelser og samtidig inspirere børn og unge,” siger Jesper Møller.

Mere landsholdsfodbold på vej

Med U21-landsholdets nye base i Vejle, kan borgerne i Vejle Kommune se frem til flere røde og hvide fester og fællessang på Vejle Stadion. I velfærdsalliancen står der, , at yderligere tre u-landskampe vil finde sted på kommunens græs. Der vil også blive mulighed for at se Kvindelandsholdet i aktion, når de lægger vej forbi stadion.  

Velfærdsalliancen løber til og med 2025, mens U21-aftalen løber til og med 2024.