30 minutter. Mere skulle Andreas Cornelius ikke bruge på at efterlade sit aftryk på kampen mellem Danmark og Frankrig og blive matchvinder.

Det danske herrelandshold indledte fredagen aften dette års Nations League-kampagne med en svær udebanekamp mod de forsvarende verdensmestre, Frankrig. Det blev en kamp, der bølgede frem og tilbage med chancer til begge hold.

Første halvleg bød på kontrolleret spil fra begge mandskaber, der virkede til lige skulle se hinanden ad.
Det var dog Danmark, der skulle spille sig til den første store chance. Allerede efter tre minutter havnede bolden for fødderne af Joakim Mæhle, der fra en meget spids vinkel ikke kunne gøre meget andet end at afslutte på stolpen. Det forblev den største chance i 1. halvleg.

2. halvleg var knapt nok begyndt, før Frankrig viste prøver på nogle af deres verdensklasse spillere.
Karim Benzema driblede sig igennem feltet, og ved hjælp af en hæl fra Christopher Nkunku var han pludselig fri foran målet. Det udnyttede franskmanden og gjorde det til 1-0 til hjemmeholdet.

Det danske hold lagde sig ikke uden kamp. Små 20 minutter senere var det danskernes tur til at juble. Efter en flot pasning fra Pierre Emile Højbjerg til netop indskiftet Andreas Cornelius, lagde den store danske angriber køligt bolden i kassen til 1-1.

Resten af kampen bød på store chancer til begge hold. Franske N’Golo Kanté havde et skud på stolpen, mens Christian Eriksen afsluttede direkte på den franske målmand fra 2 meters afstand. Sidste chance i kampen tilfaldt dog Andreas Cornelius.

Cornelius jagtede en stikning bold, der virkede til at være lidt for kort. I stedet måtte den stærke dansker holde det franske forsvar væk, hvorefter han hamrede bolden op i nettaget til 1-2 og stor jubel fra det danske hold.

Frankrig-Danmark 1-2 (0-0)
51’ 1-0 Karim Benzema
68’ 1-1 Andreas Cornelius
88’ 1-2 Andreas Cornelius

75.833 tilskuere på Stade de France, Saint-Denis.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Jannik Vestergaard (60’ Rasmus Nissen Kristensen), Victor Nelsson – Daniel Wass (60’ Mikkel Damsgaard), Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (85’ Mathias Jensen), Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen (84’ Martin Braithwaite), Kasper Dolberg (60’ Andreas Cornelius), Christian Eriksen.

Ikke benyttede spillere:
Daniel Iversen, Peter Vindahl-Jensen, Nicolai Boilesen, Philip Billing, Jens Stryger Larsen, Robert Skov, Yussuf Poulsen.

Dommer:
Felix Zwayer (GER)

Statistiske vinkler efter Frankrig vs Danmark

• Kampens tyske dommer, Felix Zwayer, dømte også Danmarks seneste A-landskamp i marts mod Serbien. Det var således første gang siden 1963, at Danmark spillede to A-landskampe i træk med den samme dommer.
  • Danmark besejrede for første gang Frankrig i en A-landskamp afviklet i Frankrig. Tidligere havde Danmark opnået seks nederlag i perioden 1973-2015.
  • Andreas Cornelius scorede for første gang to mål i samme A-landskamp og står nu noteret for ni scoringer, heraf fire som indskifter inden for det seneste år.
  • Det var Danmarks 10. A-landskamp på datoen 3. juni, men kun den anden sejr efter sejren på 3-1 mod Italien i 1981. Hele syv var endt uafgjort, hvilket også længe så ud til at blive aftenens resultat.