Opskriften var klar. Kun en sejr over Spanien kunne bruges, hvis de danske kvinder skulle spille sig i en EM-kvartfinale. Og det var et dansk hold, der kom tændt ud til kampen. Selvom det var Spanien, der var mest på bolden i starten, så var det Danmark, der stod for størstedelen af chancerne.

Flere gange kom det danske hold, anført af Pernille Harder, frem til gode afslutningsmuligheder ved det spanske mål, men der manglede ofte lige det sidste. Enten endte afslutningen lige på målvogteren, over mål eller det endte slet ikke med en afslutning.

I løbet af 1. halvleg begyndte det spanske hold så også at spille sig frem til chancer. Gang på gang stod Lene Christensen i vejen, så det var helt lige, da de to hold gik til pause.

Efter pausen var der længere mellem de danske chancer. Et hårdt spansk pres gjorde det svært for det danske hold. Landstræner, Lars Søndergaard, prøvede noget nyt og skiftede Stine Larsen og Nadia Nadim ind. Det betød pludselig nye danske chancer.

Ikke længe efter indskiftning havde Nadia Nadim en stor chance, men den spanske målvogter fik flot reddet forsøget. Danmark blev dog ved med at presse på.

I det 90. minut slog Spanien dog til. Et flot indlæg ude fra vestresiden havnede i panden på Cardona de Miguel, der flot kunne heade den ind i det modsatte hjørne. Håbet var slukket for det danske hold.