Flere timer om ugen dedikeret alene til fodbolden. Det er realiteten for dommerne i 3F Superliga, efter de alle har skrevet under på en deltidskontrakt gældende fra 1. juli. Kontrakterne betyder, at dommerne stadig kan have et privat deltidsarbejde ved siden af dommergerningen, men får flere timer til fysisk træning, kamp-forberedelse, samlinger og evaluering rundt om selve kampene.

De nye kontrakter gælder alle dommerne i 3F Superliga. Jakob Karlsen er dog kortvarigt undtaget, da han er nyoprykker. De nye kontrakter betyder, 3F Superliga går fra at have otte deltidsprofessionelle dommere til nu at have 12 og snart 13 med Jakob Karlsen.

Det er DBU’s Dommerudvalgs strategi at professionalisere de danske topdommere. DBU’s bestyrelse og Divisionsforeningen har i samarbejde imødekommet indstillingen om at højne antallet af deltidsprofessionelle dommere. Det glæder dommerformand Michael Johansen:

”Det er et stort skridt i den rigtige retning. Med disse kontrakter kan dommerne i landets bedste række koncentrere sig endnu mere om dommergerningen og forfine deres færdigheder. Det er, hvad vi stræber efter. At landets topklubber prioriterer at lægge flere ressourcer i de danske dommere er rigtig positivt, og særligt efter at VAR er blevet implementeret” siger Michael Johansen.

Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen, ser også lyst på de nye aftaler:

”Disse nye aftaler vil være med til at styrke den danske dommerstandard. Aftalerne giver dommerne muligheden for at fordybe sig endnu mere i dommergerningerne. Det gavner ikke blot dem selv, men også niveauet i 3F Superliga og i klubberne,” siger Claus Thomsen.