Lørdag den 12. juni 2021. En dag de fleste danskere sent vil glemme. EM-festen i Danmark er skudt i gang, og Parken er klædt i rødt og hvidt, men pludseligt er der helt stille. Danskernes nummer 10, Christian Eriksen, ligger på jorden beskyttet af sine holdkammerater.

Herrelandsholdets stærke ageren og det fællesskab, som holdet udviser i situationen, bliver nu belønnet af FIFA. Ved sit årlige award-show har FIFA tildelt Herrelandsholdet og staben prisen ’FIFA Fair Play Award’.

Prisen går til enkeltpersoner eller hold, der har ydet en eksemplarisk adfærd ved for eksempel at respektere holdkammerater og modstandere, handle imod diskrimination eller i det hele taget promovere spillets regler.

Chef for Herrelandsholdet, Christian Nørkjær, modtager prisen på vegne af holdet og staben.

”Vi er glade og stolte over at have modtaget denne pris. Det var en meget vanskelig periode, hvor spillerne og staben viste, at vi har et stærkt fællesskab og nogle gode værdier. Alle på og uden for banen tog ansvar og med opbakning fra vores fans og hele nationen kom vi godt igennem det og turneringen,” siger Christian Nørkjær.

Prisen er blevet uddelt siden 1987 og er tidligere blevet givet til den forhenværende engelske landsholdsangriber Gary Lineker, alle fans ved VM 2006 i Tyskland og det afghanske fodboldforbund.