Søndag den 28. november mødte AaB og FC København hinanden i 3F Superliga på Aalborg Portland Park, i en kamp der endte 3-1 til gæsterne fra København. Undervejs i kampen benyttede begge fangrupperinger sig af pyroteknik, og AaB’s fans kom også med homofobiske tilråb såvel som i gentagende tilfælde at kaste genstande efter FC Københavns spillere.

Kampens dommer, Jakob Kehlet, valgte efterfølgende at indberette brugen af pyroteknik til Fodboldens Disciplinærinstans. Fodboldens Disciplinærinstans er samtidig også blevet opmærksom på en video fra kampen, hvor det kan høres, at der fra AaB’s fanafsnit blev råbt homofobiske tilråb mod en eller flere af FC Københavns spillere.

Derfor har Fodboldens Disciplinærinstans af egen drift ligeledes indhentet redegørelser fra klubberne vedrørende dette forhold.

Begge klubber bekræfter brugen af pyroteknik blandt deres fans. Derudover bekræfter FC København, at en af klubbens spillere har hørt tilråbene. AaB tager stærkt afstand fra de homofobiske tilråb.

På baggrund af Jakob Kehlets bemærkninger samt videomaterialet har Fodboldens Disciplinærinstans truffet en afgørelse om at idømme AaB en bøde på 100.000 kroner og FC København en bøde på 35.000 kroner.


Både AaB og FC København kan appellere kendelserne til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

Du kan læse kendelserne i sin helhed herunder ved at klikke på den respektive klub:
AaB
FC København