Kvindelandsholdet sluttede et flot 2021 af med en 3-1-sejr over Rusland, der bragte Danmark i klar førerposition i kampen om den direkte billet til VM i 2023.

Nu venter et stort landsholdsår for de rød-hvide kvinder. I april og september skal VM-billetten sikres, men det absolutte højdepunkt er selvfølgelig EM i England til juli.

Først gælder det Algarve Cup i februar, hvor Kvindelandsholdet skal teste formen før de vigtige kampe senere på året. Landstræner Lars Søndergaard har udtaget en trup på 23 spillere, hvor der blandt andet er comeback til Pernille Harder, efter landsholdsanføreren missede samlingen i november med en skade.

Lars Søndergaard ser Algarve Cup som oplagt til at se nærmere på både holdet og alle spillere i truppen:

”Det er en træningsturnering, hvor vores mål er at udvikle vores spillestil, udvikle holdet og blive bedre. Der er både mulighed for at se forskellige spillere an og prøve forskellige taktiske ting af. Det er især en god mulighed for at fokusere lidt mere på det defensive spil, som vi ikke har så stort fokus på i VM-kvalifikationen, hvor vi er meget på bolden,” siger Lars Søndergaard og fortsætter:

”Vi bliver matchet mod nationer fra en højere hylde end normalt i kvalifikationen. Det er modstandere, der skal til EM til sommer. Derfor bliver det den første forsmag på, hvad der venter til EM. Vi glæder os.”

Danmark indleder Algarve Cup mod Italien onsdag den 16. februar kl. 13.00, mens Sverige er modstanderen fredag den 18. februar kl. 18.00. Den 23. februar spiller holdet enten finale eller placeringskamp.

Se truppen herunder:

Truppen Algarve Cup 2022