Den etiske debat i dansk fodbold har fået et nyt hold medlemmer i DBU’s Etiske Udvalg. Blandt medlemmerne er både gengangere og nye ansigter.

Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen, kommer fremover til at stå i spidsen for udvalget. Han er også formand for OMBOLD, der er et fodboldfællesskab for socialt udsatte og som repræsenterer Hjemløselandsholdet.
Ved sin højre hånd får han Natasha Al-Hariri, der bliver ny næstformand. Natasha Al-Hariri er til daglig direktør i Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Begge har været medlemmer af udvalget i flere år.

Jonas Keiding Lindholm glæder sig til det arbejde, der venter forude:

”Som ny formand ser jeg frem til sammen med udvalget at diskutere og rådgive DBU’s Governance- og Udviklingskomite bedst muligt i forhold til de udfordringer, debatter og spørgsmål, som fylder i dansk fodbold,” siger han.

Etiske udfordringer i fodboldens verden

At rådgive DBU’s Governance- og Udviklingskomite i fodboldetiske spørgsmål er en af de væsentligste opgaver for det Etiske Udvalg. Derudover skal de være sparringspartner for DBU’s administration ved etiske emner og dilemmaer.

Den nye formand understreger vigtigheden af udvalgets arbejde:

”Dansk fodbold er meget mere end spillet med bolden. Fodboldens verden bliver både påvirket af og medvirker til at skabe etiske problemstillinger - herhjemme og internationalt. Emner som diversitet, racisme, menneskerettigheder og fan-kultur er eksempler på vigtige dagsordener med stor indflydelse på dansk fodbold,” siger Jonas Keiding Lindholm.

Nye medlemmer

Udvalget byder i den næste periode flere nye medlemmer velkommen. De nye medlemmer tæller Dorte Nørregaard, direktør for Videnscenter om Handicap og Oscar Rothstein, idéhistoriker og journalist.

Derudover bliver Sara Krüger Falk, der blandt andet er direktør for UN Global Compact Network Denmark samt formand for 2030-Panelet og Susanne Juhl, bestyrelsesformand for HOFOR, også en del af den etiske debat i dansk fodbold.

Udvalget mødes som udgangspunkt fire gange årligt. Mandatperioden løber til d. 30. juni 2024.

Medlemmer DBU's Etiske Udvalg

  • Jonas Keiding Lindholm (formand), direktør, Tænketanken Mandag Morgen & formand, OMBOLD
  • Natasha Al-Hariri (næstformand), direktør, Dansk Flygtningehjælp Ungdom
  • Christine Buhl Andersen, forkvinde, Ny Carlsbergfondet
  • Dorte Nørregaard, direktør, Videnscenter om Handicap
  • Jonas Christoffersen, advokat, offersen:christoffersen
  • Oscar Rothstein, idéhistoriker og journalist
  • Per Larsen, fhv. chefpolitiinspektør, fhv. formand, Børnerådet
  • Sara Krüger Falk, direktør, UN Global Compact Network Denmark, medlem af Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, formand, 2030-Panelet
  • Susanne Juhl, bestyrelsesformand, HOFOR