Sved, blå mærker og en masse glæde. Det var hvad Futsallandsholdet gik igennem, da de for første gang i dansk historie spillede sig videre til en Main Round i VM-kvalifikationen. Kvalifikationen kom i hus, efter holdet sluttede som etter i en pulje bestående af Malta, Cypern og Norge.

Efter en storsejr på 8-0 over Malta kom holdet for alvor på prøve mod Cypern. Efter at have været bagud 2-0, fik holdet vendt det truende nederlag til et uafgjort resultat, hvilket betød at det hele skulle afgøres mod Norge i sidste kamp.

I en fyldt hal kunne det danske hold for alvor mærke presset. Fem minutter inde i kampen kunne danskerne konstatere, at de var bagud 2-0, men endnu en gang viste holdet viljestyrke og fik spillet sig på 2-2, hvilket også blev kampens resultat. Dermed var kvalifikationen en realitet.

Stor betydning for dansk futsal
Den danske landstræner, Nikolaj Saabye, var en lettet mand efter kampen:

”Vi har hele tiden sagt, at det her ikke handler om landsholdet, men dansk futsal generelt, og den udvikling vi er i. Nu har vi nogle kampe på øverste hylde, og vi kan invitere til futsal-fest i Danmark, hvor vi kan vise sporten frem. Så det har kæmpe betydning for et land som os futsal-mæssigt, at vi kvalificerer os til næste runde,” siger Nicolai Saabye.

Også landsholds anfører og målmand, Christoffer Haagh, mener at det gavner udviklingen af dansk futsal at gå videre.

”Det betyder sindssygt meget at gå videre til næste runde. Det er til de her kampe, hvor vi møder endnu bedre hold, at vi har mulighed for at udvikle os meget. Vi skal helt sikkert stræbe efter at få vores første point i en VM-kvalifikation Main Round,” siger Christoffer Haagh.

Lodtrækningen til næste runde af VM-kvalifikationen finder sted til juli. Her trækker Danmark to andre hold, som de møder i et returopgør ude og hjemme.