For syvende år i træk offentliggør DBU, hvor mange penge landets klubber og spillere i de bedste rækker betaler fodboldagenter. De samlede udbetalte honorarer til fodboldagenter udgjorde sidste år 76.372.386 kr.. Det betyder en stigning på ca. 13,5 % i forhold til tallet for 2020.

Udbetalinger til agenter faldt drastisk fra 2019 til 2020, hvor Covid-19 havde en umiddelbar påvirkning på tallene.

Diagrammet her viser udviklingen i de samlede honorarer til agenter siden 2015:

Figur Honorarbetalinger 2021

Den komplette opgørelse over agenthonorarer i 2021 kan ses her.

Nye regler for transferområdet

DBU har de seneste syv år offentliggjort honorarerne til agenter. Men en ændring i proceduren kan være på vej, efter FIFA allerede tilbage i 2018 varslede nye regler på området. Det forventes, at FIFA fremadrettet selv vil stå for at offentliggøre tallene – allerede fra udgangen af 2022. De nye regler for fodboldagenter kommer som led i FIFA’s erkendelse af, at dereguleringen på agentområdet i 2015,  har vist sig ikke at være tilstrækkelig.

De nye ”FIFA Football Agent Regulations” bliver en del af en omfattende reformindsats på hele transferområdet. FIFA præsenterede sidste år det seneste udkast til nye regler på området, og med feedback fra den internationale fodboldverden forventes reglerne at kunne træde i kraft allerede senere i år.

Det forventes, at FIFA vil centralisere de nye regler for fodboldagenters aktiviteter, ligesom FIFA også vil forestå licensering af agenter – sideordnet med de enkelte fodboldforbunds egne registrerings- og licenseringsordninger.

Blandt en række nye forslag fra FIFA er også etableringen af ​​en international agent-instans til at behandle specifikke uenigheder og indførelse af tilsyn med betalingen af ​​agenthonorarer.

DBU følger processen tæt, og det forventes, at der i løbet af foråret kommer nyt fra FIFA omkring det endelige indhold af ”FIFA Football Agent Regulations”.

Generel information om fodboldagenter og DBU’s regler kan findes her