I dag, tirsdag den 19. oktober tildeles Pernille Harder og Heidi Johansen prisen for deres store arbejde inden for kvindefodbold, og for første gang går prisen til mere end én modtager. Pernille Harder modtager prisen for hendes store indsats indenfor kvindefodbolden og for at være en rollemodel verden over. Heidi Johansen har ligeledes gjort et kæmpe arbejde indenfor kvindefodbolden i mange år og er i dag den første kvindelige målmandstræner i herrefodbold. Johansen er en stærk rollemodel og en foregangskvinde i en verden, der er domineret af mænd.

Prisen er tidligere blevet tildelt blandt andre tv-vært Sofie Linde, EU-kommissær Margrethe Vestager og Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til at få en sikker fødsel.

Med prisen følger i alt 150.000 kr., som deles mellem de to Harder og Johansen. Og det er to stolte prismodtagere, for hvem anerkendelsen betyder meget:

"Jeg er stolt over at blive indstillet til denne pris og modtage anerkendelse for de ting jeg gør væk fra banen. For mig er det vigtigt, at jeg kan bruge min position og platform til at inspirere til positiv forandring og hjælpe kvinders forhold, både inden- og udenfor sporten, samt kæmpe for ligestilling på flere vigtige områder," fortæller Pernille Harder.

Også Heidi Johansen er enormt stolt over prisen og anerkendelsen af det, hun indtil videre har opnået i karrieren:

"Jeg vil gerne sige tusind tak for prisen. Jeg er enormt glad, taknemmelig og beæret. Det er en kæmpe anerkendelse af det, jeg har nået indtil videre i mit fodboldliv. Jeg har altid villet vise, at man via hårdt arbejde og ambitioner kan nå sine mål - uanset køn. Jeg har fået en stor mulighed i en mandsdomineret verden, hvor jeg har grebet chancen – og jeg håber, at det kan være med til at skabe grobund for, at flere kvinder får samme muligheder i fremtiden."

Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for vores samfund, og som kan være til inspiration for kommende generationer. Her er Pernille Harder og Heidi Johansen oplagte valg, forklarer kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

"Pernille Harder og Heidi Johansen er to stærke kvinder, der på hver sin måde har sat et afgørende præg på dansk elitefodbold, og de er begge markante rollemodeller for mange, unge piger, der drømmer om at gøre fodbold til en karrierevej. I Vallø Stift er vi utrolig glade for og stolte over, at vi kan være med til at anerkende deres store indsats for at sikre lige forhold mellem mænd og kvinder i elitefodbold og i sportens verden generelt," siger kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

Vallø Prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år.


Om Vallø Stift
Vallø Stift er en selvejende institution (erhvervsdrivende fond), som blev oprettet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene. Stiftets oprindelige formål var at hjælpe og understøtte ugifte døtre af dansk adel og at udøve socialt arbejde i lokalsamfundet. I dag uddeler stiftet hvert år en ærespris, der bærer navnet ”Vallø Prisen”. Kriterierne for udvælgelsen er kvinders værdighed, fremme af kvinders forhold, særlig uegennyttig indsats og rollemodeller for kvinder.