Lørdag d. 12. juni 2021. En sommeraften, de fleste aldrig glemmer. Christian Eriksen falder i græsset og holdet står sammen og både hjælper, assisterer og skærmer Eriksen, mens han får livsreddende førstehjælp.

Derfor modtager holdet nu prisen ’Special World Fair Play Trophy’ af den internationale Fair Play Komite for deres stærke og respektfulde ageren i situationen. Prisen går til individuelle sportsfolk eller hold, der udfører en særlig fair play-handling. Tidligere vindere er blandt andre Sergej Bubka, der regnes for verdens bedste stangspringer gennem tiden, den femdobbelte Tour de France-vinder Miguel Indurain samt Wayne Gretzky, der anses for en af de bedste ishockeyspillere nogensinde.

Komiteen skriver videre, prisen også afspejler den respekt, teamwork og omsorg for andre, som holdet viste, da de stod sammen.

Anfører Simon Kjær takker for prisen på vegne af holdet:

”Vi er naturligvis glade for at vinde en pris, der gives for at vores hold står sammen og hjælper hinanden. Den dag viste vi, hvem vi er, og hvilke værdier holdet bygger på. Det er jeg som anfører stolt over,” udtaler Simon Kjær.

Herrelandsholdet modtager prisen af den internationale Fair Play Komite inden aftenens kampstart mod Østrig.