Helsingør og landsholdet hører i den grad sammen, og sommerens EM-slutrunde har kun forstærket forholdet mellem byen og landsholdet. Derfor er det naturligt, at velfærdsalliancen, der har eksisteret siden 2020 mellem Helsingør Kommune, DBU og DBU Sjælland, nu forlænges og i samme omgang udvides med flere aktiviteter.

Det udvidede samarbejde skal med en række initiativer støtte de lokale fodboldklubber i blandt andet at styrke pigefodbolden og introducere flere socialt udsatte børn for foreningsfællesskabet i fodboldklubberne. Derudover planlægges der også en række events i forbindelse med Kronborg Cup. Aftalen glæder borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær:

”I Helsingør Kommune er vi stolte over at huse landsholdet, og under sommerens EM-slutrunde opstod et helt unikt fællesskab mellem by og hold. Derfor er jeg også glad for, at vi nu styrker sammenholdet med en ny velfærdsalliance, som vil være med til at styrke det lokale foreningsmiljø i kommunen. I samarbejde med DBU og de lokale foreninger kommer vi til at understøtte fodbold på alle niveauer for både drenge og piger i de kommende år,” siger Benedikte Kiær.

Breddefodbolden styrkes
I forbindelse med forlængelsen af velfærdsalliancen, skal der kigges på pigefodbolden og udsatte unge. Gennem initiativer som ’Skills Camp’, et koncept der skal klæde udsatte unge på til at være rollemodeller og hjælpetrænere i lokale fodboldklubber, samt tværgående klubsamarbejder med fokus på pigefodbolden, skal breddefodbolden styrkes.

”Helsingør Kommune er en vigtig samarbejdspartner for DBU og Helsingør er i den grad en del af noget større som hjemby for Herrelandsholdet. Alle landsholdsspillerne har rod i breddefodbolden og det er derfor meget tilfredsstillende, at velfærdsalliancen med Helsingør Kommune forlænges og aktiviteterne forøges, så breddefodboldens værdi styrkes og synliggøres,” siger Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen.

Også formand i DBU Sjælland, Jakob Koed, er glad for forlængelsen:

”Fodbold og fællesskaber, bredde og elite hænger tæt sammen. Derfor er vi glade for, at vi med forlængelsen kan udbrede fællesskabet til endnu flere ved at styrke fodboldklubberne i kommunen gennem en lang række understøttende initiativer. Blandt andet vil pigefodbolden blive styrket gennem aktiviteter, der støtter opstart af nye hold, rekrutteringen af nye spillere og udbredelsen af pigefodbold i hele kommunen,” siger han.

Den nye velfærdsalliance træder i kraft 1. januar 2022 og løber til og med 31. december 2026.