Dansk dominans men ingen scoringer
Kampen var ikke mange sekunder gammel før Skov Olsen var tæt på at komme til en chance, men vi måtte dog nøjes med et hjørnespark – og det er lige før, at denne indledning var gældende for den resterende del af 1. halvleg. Vi var ofte tæt på at komme til en chance, men alt for ofte kom der en østriger i vejen i næstsidste eller sidste øjeblik.

Defensivt var der ikke mange fingre at sætte på den danske indsats. Kasper Schmeichel var som altid en sikker sidste skanse i målet, og Jannik Vestergaard, Simon Kjær og Andreas Christensen – godt hjulpet af de øvrige spillere – tillod ikke gæsterne at komme til store chancer.

Offensivt knoklede Andreas Skov Olsen, Yussuf Poulsen og Mikkel Damsgaard alt hvad de kunne, og vi kom også til den del halve chancer – og et par enkelte store chancer. Skov Olsen fik en god mulighed tæt under mål, efter at han på fremragende vis havde fået bolden tilbage efter et boldtab, men desværre fik keeper Bachmann en albue i vejen, ærgerligt for Skov Olsen, men ganske godt for den østrigske mål, for havde han ikke fået albuen op, havde  han fået bolden direkte i ansigtet. Mikkel Damsgaard havde også et par muligheder, først et langskud – og ganske kort efter en stor mulighed lige foran det østrigske mål – men ak, desværre kom keeper Bachmann atter i vejen for en dansk scoring.

I det 44. minut måtte Mikkel Damsgaard lade sig udskifte med Kasper Dolberg, og ikke mange minutter efter fløjtede den slovakiske dommer Kružliak til pausen med stillingen 0-0 på måltavlen.

Mæhle sparker os til VM
Vi kom også frisk fra land i 2. halvleg, og var indenfor de første par minutter tæt på at komme foran. Det lykkedes dog for det østrigske forsvar at få lukket ned – og så læb vi desværre også offside på en ganske stor chance.

I det 53. minut kom så det hovedparten af de 35.843 tilskuere ventede på. Et godt dansk angreb endte med, at Delaney spillede Joakim Mæhle helt fri – og endnu engang sendte Mæhle bolden i mål, hans 7. landsholdsscoring i landskamp nummer 21. Den danske jubel ved scoringen var for øvrigt så høj, at det ikke kan afvises, at man har kunnet høre det i Wien…

Det danske føringsmål betød på ingen måde, at der blev skruet ned for de danske angreb, og derfor fortsatte vi også dominansen og holdt presset på de østrigske gæster.

Vores pres på østrigerne førte dog ikke til ret mange danske chancer, men til gengæld betød presset også, at gæsterne aldrig for alvor truede Schmeichels mål, og efterhånden som tiden gik, virkede det mere og mere klart, at Danmark bare gerne ville hive 1-0 sejren i land – og Østrig lod ikke til, at ville satse hele butikken på at få en uafgjort med hjem fra København.

Efter fire minutters tillægstid fløjtede dommer Kružliak endeligaf, og dermed kunne jublen bryde løs, da sejren jo er lig med dansk kvalifikation til næste års VM-slutrunde.

Tillykke!

Danmark-Østrig 1-0 (0-0)

53’ 1-0 Joakim Mæhle

35.843 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Andreas Christensen, Simon Kjær, Jannik Vestergaard – Daniel Wass (89’ Christian Nørgaard), Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney

(89’ Mathias Jensen), Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen (77’ Jens Stryger Larsen), Yussuf Poulsen, Mikkel Damsgaard (44’ Kasper Dolberg).

Ikke benyttede spillere:
Jesper Hansen, Frederik Rønnow, Joachim Andersen, Mohamed Daramy, Jacob Bruun Larsen, Rasmus Nissen Kristensen, Jonas Wind, Andreas Cornelius.

Dommer:
Ivan Kružliak (SVK)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Østrig

• Danmark spillede mod Østrig sin 16. landskamp i 2021 og tangerede dermed rekorden for flest landskamp i samme kalenderår. Rekorden fra 1972 bød på bl.a. seks kampe ved OL i München.
  • Danmark scorede kampens første mål for 10. A-landskamp i træk og tangerede dermed rekorden for flest landskampe i træk med dansk føringsmål sat i perioden 1992-93.
  • Joakim Mæhle scorede sit syvende mål i sin 21. landskamp for Danmark. Faktisk var scoringen forsvarsspillerens femte i hans seneste ni landskampe!
  • Danmark er med sejren over Østrig kvalificeret til VM for sjette gang. Og det er endda den tidligste danske kvalifikation til et VM med to resterende kvalifikationskampe.