Søndag den 21. november blev 3F Superliga-kampen mellem FC København og AGF spillet i Parken i København. Kampen sluttede 1-1.

Efterfølgende har kampens dommer foretaget indberetning fra kampen i overensstemmelse med de retningslinjer dommerne er instrueret i for så vidt, angår kampe i Herre-DM og Landspokalturneringen.

Af indberetningen fremgår det, at der efter kampen var en række hændelser af ’usportslig’ karakter’ der skulle være foregået i minutterne efter kampen.

Blandt andet skulle Carlos Zeca, der aktuelt er skadet og derfor ikke var en del af kampen, have udvist aggressiv og konfronterende opførsel mod kampens dommerkvartet, da de forlod banen. Trods en advarsel fortsatte adfærden fra FC Københavns anfører.

Efterfølgende på vej til deres omklædningsrum mødes kvartetten af yderligere flere ansatte personer fra FC København, der også, ifølge kampens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt, udviser aggressiv og konfronterende opførsel og udviser dermed usportslig adfærd. af blandt andet de to officials Sune Smith Nielsen og Morten Boesen.

Fodboldens Disciplinærinstans finder at flere bestemmelser er overtrådt i DBUs’ Adfærdskodeks i forbindelse med hændelserne efter kampen, og har derfor tildelt 2 spilledages karantæne, svarende til 36 karantænepoint til Carlos Zeca samt en bøde på 10.000 kroner, mens Morten Boesen og Sune Smith-Nielsen begge får 19 karantænepoint, der svarer til 1 spilledags karantæne. Sidstnævnte tildeles desuden en bøde på 2500 kroner for ikke at ville oplyse sit navn til dommeren.

Karantænerne til Carlos Zeca og de to officials skal afsones i de næstkommende kampe, og afsones sådan, at de pågældende personer ikke har adgang til stadion fra en time før kampen til en time efter kampen.

Fodboldens Disciplinærinstans har derudover sanktioneret FC København med en bøde på 10.000 kroner for ikke at have styr på sikkerheden i forhold til at eskortere dommerne ud fra banen samt ikke at ville oplyse navnet på Sune Smith-Nielsen direkte adspurgt af kampens dommerkvartet.

Læs hele kendelsen her