Fredag den 19. november tog OB hjemme imod Viborg FF i 3F Superligaen. Det blev en tæt kamp, som Viborg endte med at vinde 3-2.

I kampens 82. minut vurderede kampens dommer, Jakob Sundberg, at OB-spilleren, Issam Jebali, forsøgte at filme sig til et frispark. Jebali modtog derfor sit andet gule kort i kampen, som dermed resulterede i et rødt kort.

Efter kampen valgte OB at bringe sagen for Fodboldens Disciplinærinstans. Klubben mente ikke, at der var tale om film, men at Jebali derimod gled i situationen. OB lagde i protesten vægt på, at Tv-billederne tydeligt viste, at spilleren gled i græsset, og at der samtidig blev begået benspænd af en Viborg-spiller.

Efter at have set Tv-billederne skønner Jakob Sundberg også, at det gule kort og dermed udvisningen ikke er korrekt. Billederne viser, at spillerens fald ikke skyldes et forsøg på film, men derimod at han glider i græsset. Jakob Sundberg mener i stedet, at den korrekte kendelse i situationen havde været et frispark til OB for et satset benspænd af Viborg-spilleren.

Fodboldens Disciplinærinstans er enig i Jakob Sundbergs vurdering, og de har derfor nedsat Issam Jebalis karantænepoint for forseelsen fra 17 til 0 point. Han kan derfor være med for OB i klubbens næste kamp, der spilles hjemme mod FC Nordsjælland.

Læs hele kendelsen her.