I weekendens 3F Superliga-opgør mellem FC Nordsjælland og AaB opstår to situationer, som involverer VAR. Den første situation opstår kort før pausen i 45. minut, hvor VAR anbefaler et gennemsyn på et muligt straffespark for hånd på bold. Kampens dommer, Anders Poulsen, vurderer efter gennemsynet situationen til et straffespark.

I anden halvleg i det 60. minut begås et benspænd i AaB’s straffesparksfelt, hvor både dommer og VAR beslutter at lade spillet fortsætte. Begge situationer gik imod FC Nordsjælland, som taber opgøret 0-2. Michael Johansen, formand for DBU´s dommerudvalg, har sammen med kampens dommere evalueret på begge situationer efterfølgende:

”Vi må desværre konkludere, at der er i begge tilfælde er sket et fejlskøn, hvilket er yderst beklageligt. Når forkerte kendelser bliver kampafgørende, er der ekstra meget fokus på dem, hvorfor vi naturligvis altid tager sådanne situationer meget alvorligt,” uddyber Michael Johansen, som også har været i dialog med FC Nordsjælland omkring hændelserne.

”Det er ikke første og sidste gang, der bliver lavet fejl, men det vigtigste er, at vi lærer af dem og tør erkende dem,” afslutter Michael Johansen, som fortsat agter at fastholde strategien om at være åbne og transparente overfor medierne ved særlige hændelser.

Til december afholdes endnu et VAR-seminar for interesserede medier. Her vil Michael Johansen give en status på efterårets brug af VAR i 3F Superligaen.