Onsdag middag mødte DBU's formand, Jesper Møller, sammen med formanden for DBU Fyn, Bjarne Christensen, op på Bogense Rådhus. Med sig medbragte de en ny og opdateret velfærdsalliance mellem DBU og Nordfyns Kommune til underskrift. 

Her blev de mødt af borgmester Morten Andersen og udvalgsformand Mette Landtved-Holm, og sammen satte de fire altså pen til papir og forlængede det samarbejde, der har kørt i formaliseret form siden 2017.

- Gennem vores hidtidige samarbejde med DBU har vi igangsat flere forskellige spændende og givende projekter og aktiviteter for kommunens borgere. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kan fortsætte samarbejdet i de kommende år, forklarer borgmesteren.

Han bakkes op af DBU's formand Jesper Møller:

- Nordfyns Kommune har gennem vores hidtidige samarbejde vist en villighed til at arbejde proaktivt sammen med os i forhold til at bruge fodbolden til at gøre en positiv forskel for kommunens borgere. Derfor har det også været helt naturlig for os at arbejde for en forlængelse af samarbejdet.

 

EDANS-projekter og ungdomslandskampe

Aftalen mellem parterne indeholder flere breddefodbold-tiltag - de såkaldte EDANS-projekter (En Del Af Noget Større). De skal udrulles i samarbejde med kommunens fodboldklubber.

Det inkluderer bl.a. et beskæftigelsesprojektet Fodbold For Fremtiden, hvor unge arbejdsledige mellem 18 og 29 år, der er på offentlig forsørgelse, bringes tættere på uddannelse eller job. Projektet er tidligere blevet gennemført med gode effekter i Haderslev.

Derudover er også indtænkt både sundhedsprojekter som Fodbold For Hjertet, skoleprojektet Hovedet, Kroppen og Klubben og generel understøttelse af udvikling af kommunens fodboldklubber.

Aftalen bringer desuden op til 3 ungdomslandskampe til kommunen.