Fyn, Lolland og Nordsjælland var omdrejningspunktet for de tre spillere Christian Eriksen, Jens Stryger Larsen og Andreas ’AC’ Christensen, der alle er garvede spillere på det danske herrelandshold. Tilsammen har de spillet 180 landskampe og spiller til dagligt i klubber Serie A i Italien og engelske Premiere League. 

Men de er alle startet et sted:

”Det sammenhold og de tider og de timer, man brugte på fodboldbanen dengang, var jo helt vildt. Og det var med til at lære mig de basale ting. Altså hvordan det skulle være senere hen og udvikle videre på de færdigheder, man lærte allerede dengang meget tidligt,” fortæller Christian Eriksen. 

 

Handler om at have det sjovt

Jens Stryger Larsen begyndte sin fodboldkarriere i Boldklubben Frem Sakskøbing og har spillet i flere superligaklubber, mens den har stået på italiensk bold i Udinese de senere år. Men glæden til fodbold begyndte tidligt, fortæller han:

”Da man var helt lille, så gjaldt det jo ikke om at kunne det taktiske og det tekniske, men det var bare om at have det sjovt med bolden. Og hver eneste træning, der nød jeg virkelig bare at være til træning, og jeg blev altid lige lidt ekstra, siger Jens Stryger,” der har spillet 34 kampe for Herrelandsholdet. 

Også Andreas ’AC’ Christensen husker barndommen i Skjold Birkerød, selv om det er mange år før den aktuelle status som forsvarsspiller hos årets Champions League-finalister, Chelsea F.C.:

”Jeg tror, det er der, at man holder interessen og finder interessen, hvis det er det, man gerne vil. Hvis jeg ikke synes, det var sjovt på det tidspunkt, så havde jeg nok ikke været fodboldspiller i dag,” afslutter forsvarsspilleren.