Arbejdernes Landsbank kan fortsætte som sponsor, fordi ”Kviklånsloven” nu er lavet om, så banken igen må stå på landsholdets træningstøj side om side med spilfirmaet Oddset, Danske Spil.

”Vi glæder os rigtig meget til, at vi nu kan være en del af den kæmpe EM-fodboldfest, der finder sted i Danmark i næste måned. Vi har det bedste landshold i måske 30-40 år, som med sin offensive stil spreder glæde og begejstring og formår at samle befolkningen om et fællesskab. Det er nogle værdier og kvaliteter, som vi i høj grad kan identificere os med, og derfor er vi godt tilfredse med, at det igen er blevet muligt at fortsætte vores parløb med Herrelandsholdet og DBU,” siger Peter Froulund, direktør for kommunikation og marketing i Arbejdernes Landsbank.

Arbejdernes Landsbank er også fortsat partner for Kvindelandsholdet, som var det første DBU-landshold, banken blev sponsor for i juni 2017.

Kviklånsloven har spændt ben
Det er en paragraf i markedsføringsloven, der siden sommeren 2020 har spændt ben for, at Arbejdernes Landsbank kunne have sit navn på træningstøjet sammen med Oddset, Danske Spil. Ifølge paragraffen var det forbudt at markedsføre ”forbrugslånsvirksomheder” og ”spiludbydere” sammen. Og derfor kunne Arbejdernes Landsbank og Oddset ikke stå på træningstøj, sponsorvægge og andet materiale på samme tid. Selv om det var en del af kontrakten med DBU.

Arbejdernes Landsbank ønskede derfor at træde ud af samarbejdet i april, men i starten af maj faldt loven endelig på plads, og det har banet vejen for, at parterne nu kan fortsætte samarbejdet.

”På grund af ”Kviklånsloven” har vi i næsten et år ikke fået det ud af sponsoratet, som vi var blevet stillet i udsigt. Det har taget rigtig lang tid at få justeret lovgivningen, så den ikke ramte skævt og gik ud over vores og andre bankers sponsorater af sportsklubber og idrætsforeninger. Nu er markedsføringsloven langt om længe lavet om, og derfor kan vi fortsætte som sponsor frem til og med 2022,” siger Peter Froulund fra Arbejdernes Landsbank.

I DBU er man også glade for udgangen på sagen, så Arbejdernes Landsbank kan fortsætte som officiel partner for DBU Herrelandsholdet:

”Herrelandsholdet er på en fantastisk rejse med sportslig succes med først EURO 2020 og derefter den fortsatte rejse mod en ny VM-slutrunde med god opbakning fra en række kommercielle partnere. Det er godt, at vi kan fortsætte samarbejdet med Arbejdernes Landsbank, der er en stærk partner og aktør i dansk fodbold,” siger Ronnie Hansen, kommerciel direktør i DBU.