Eminent dansk 1. halvleg
Optakten til kampen mod Belgien var baturligvis præget af de mange hilsner til Christian Eriksen, og belgierne startede da også kampen med at knæle – mens danskerne klappede – lige inden kampen blev at i gang.

Men da kampen så kom i gang, så var det med et agressivt dansk mandskab – og denne agressivitet blev belønnet allerede i det andet minut, da Yussuf Poulsen bragte Danmark foran med et tørt hug.

Og at vi fik en chance ellerede så tidligt var nok bare et varsel om, at danskerne her til aften havde til hensigt at angribe Belgien fra alle flanker og med alle midler, og det var netop også hvad der skete. De danske spillere pressede højt op, og kom gang til gang frem til hele og halve chancer, mens belgierne nærmest ikke havde en eneste chance.

Tættest på 2-0 var Danmark gentagne gange, men de gange hvor vi pressede på, der kom Courtois enten i vejen – eller de danske skytter fik sendt forsøgene over eller ved siden af kassen.

Da der blev fløjtet til pause, var der derfor med en lidt ærgerlig følelse af, at den danske halvlegsføring var alt for lille.

Flot belgisk comeback
Fra starten af 2. halvleg satte belgierne de Bruyne ind, og det skulle senere hen vise sig at at være en god beslutning.

Danmark startede dog 2. halvleg med et par gode muligheder, men i det 55. minut slot Belgien til, og selvom vi håbede på en VAR-kendelse i dansk favør, var der intet at gøre – og Thorgan Hazard kunne dermed juble over sin udligning til 1-1.

Efter Belgiens udlligning pressede gæsterne på, og det var derfor heller ikke helt overraskende, at de i det 71. minut kom foran 2-1. Kevin De Bruyne afsluttede et fint belgisk angreb med et tørt hug, og dermed havde Belgien fået vendt 0-1 til 2-1, og var dermed på vej til det første comeback ved dette EM.

Danmark forsøgte alt hvad de kunne, og kom også tæt på en udligning, da Braithwaite headede på overliggeren et par minutter før tid, men ind ville bolden ikke – og dermed endte det hele, på trods af en flot kulisse, med en belgisk 2-1 sejr.

Danmarks sidste kamp i gruppespillet er på mandag, hvor vi klokken 2100 møder Rusland i Parken.

2’ 1-0 Yussuf Poulsen
55’ 1-1 Thorgan Hazard
71’ 1-2 Kevin De Bruyne
23.395 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel
Andreas Christensen, Simon Kjær, Jannik Vestergaard (84’ Andreas Skov Olsen)
Daniel Wass (61’ Jens Stryger Larsen), Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (72’ Mathias Jensen), Joakim Mæhle
Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen (61’ Christian Noergaard), Mikkel Damsgaard (72’ Andreas Cornelius)

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Joachim Andersen, Robert Skov, Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Mathias Jørgensen, Christian Nørgaard, Jens Stryger Larsen, Andreas Cornelius, Anders Christiansen, Nicolai Boilesen. Mathias Jensen, Jonas Wind

Oversiddere fra EM-truppen:
Christian Eriksen

Dommer:
Björn Kuipers (NED)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Belgien

• På trods af første spillede A-landskamp mod Belgien for godt 99 år siden var aftenens kamp den blot 16. mellem de to nationer. Statistikken siger nu seks danske sejre, tre uafgjorte og syv sejre til Belgien.
  • Det var Danmarks sjette opgør mod Belgien i EM-sammenhæng. Foruden aftenens resultat er det blevet til to nederlag i kvalifikationen til EM 1972, to sejre i kvalifikationen til EM 1996 samt sejr ved EM-slutrunden i 1984.
  • Simon Kjær spillede sin A-landskamp nr. 109 siden debuten for godt 12 år siden. Dermed rykkede han op på en delt 4. plads, sammen med Christian Eriksen, over spillere med flest A-landskampe for Danmark.
  • Det var Danmarks femte A-landskamp ved en EM-slutrunde på datoen 17. juni. Fire ud af dem fem EM-slutrundekampe er endt med dansk nederlag (1964, 1988, 2012 og 2021).
  • Yussuf Poulsen blev målscorer nr. 20 for Danmark ved EM-slutrunderne. Carl Bertelsen blev den første i 1964 mod Ungarn og Michael Krohn-Dehli den seneste i 2012 mod Tyskland.